Consiliul Superior al Magistraturii, în ședință extraordinară. Procurorul general interimar cere inițierea urmării penale în privința mai multor judecători
Full Article 50 second read

Consiliul Superior al Magistraturii, în ședință extraordinară. Procurorul general interimar cere inițierea urmării penale în privința mai multor judecători

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit marți, 14 noiembrie, în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi figurează un singur subiect – sesizările procurorului general interimar, Ion Munteanu, referitor la eliberarea acordului pentru efectuarea unor acțiuni de urmărire penală în privința unor judecători.

Ședința a început la ora 08:00 și se desfășoară cu ușile închise.

Deocamdată nu se cunoaște ce judecători sunt vizați în sesizarea depusă de Ion Munteanu.

NM a solicitat un comentariu din partea Procuraturii Generale. Până la această oră, nu am primit nicio reacție la solicitarea înaintată.

UPDATE 11:50: După patru ore de deliberară, plenul CSM a hotărât în unanimitate, cu 8 voturi pro, să permită inițierea unor cauze penale, reținerea și percheziționarea a patru judecători moldoveni. Deocamdată nu se cunoaște numele magistraților vizați. La ședință a participat inclusiv șeful interimar al Procuraturii Generale și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: