Coronavirus: Organizația Mondială a Sănătății a crescut alerta la nivelul maxim
Full Article 1 minutes read

Coronavirus: Organizația Mondială a Sănătății a crescut alerta la nivelul maxim

Responsabilii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au ridicat alerta privind riscul răspândirii coronavirusului de tip nou la nivelul maxim și au precizat că faptul că maladia afectează tot mai multe țări este „fără îndoială, motiv de îngrijorare”, informează France 24, sâmbătă, 29 februarie.

„Am ridicat evaluarea riscului global de propagare şi al impactului Covid-19 la nivelul foarte ridicat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare”, a adăugat şeful OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evaluat anterior riscul ameninţării globale legate de noul coronavirus ca fiind „ridicat”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat că 24 de cazuri de Covid-19 au fost „exportate” din Italia în 14 ţări şi că 97 de cazuri au fost „exportate” din Iran în 11 state. Totuși, există și vești bune: bilanţul noilor infecţii din China – 329 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore – a ajuns la cel mai mic nivel în peste o lună.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: