Coronavirus: Secția cardio-chirurgie din cadrul Spitalului Republican a fost plasată în carantină
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Secția cardio-chirurgie din cadrul Spitalului Republican a fost plasată în carantină

Secția cardio-chirurgie din cadrul Spitalului clinic Republican a fost plasată în carantină, după ce doi dintre cei 4 pacienți care erau internați acolo au fost testați pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănății, Cristina Stratulat, joi, 9 aprilie. 

„Persoanele care au intrat în contact cu pacienții au fost plasate în carantină”, a precizat Cristina Stratulat.

Totodată, cei doi pacienți care nu au fost diagnosticați cu COVID-19 au fost transferați în secția cardio-chirurgie pentru copii.

Șefa Serviciului Epidemiologic de la SCR, Marcela Chilianu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că cei doi pacienți erau pregătiți deja pentru externare când au făcut febră, iar testele au arătat că s-au infectat cu COVID-19. Totodată, angajații medicali din acea secție au fost testați pentru noul coronavirus acum o săptămână și rezultatele au fost negative.

Fiind întrebată dacă pacienții s-au infectat la spital cu noul coronavirus, Marcela Chilianu nu a exclus în totalitate această ipoteză.

„E complicat de spus. Dar, cu 15 zile în urmă, un medic rezident a lucrat acolo și ulterior a fost depistat pozitiv pentru COVID-19, fiind internat într-o instituție medicală. Acest medic nu a lucrat cu pacienți infectați cu COVID-19. Perioada de incubare a fost depășită, dar putem admite (o infectare a pacienților de la Cardiologie de către medicul rezident – n.r.)”, ne-a spus Chilianu.

Amintim că, în Republica Moldova, până în prezent, din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, au murit 28 de oameni. În total, au fost infectate 1174 de persoane. Dintre acestea, 50 s-au însănătoșit.

Printre cei infectați sunt 317 lucrători medicali, inclusiv 16 din rândul angajaților Spitalului Clinic Republican.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: