Coronavirus: SUA va trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: SUA va trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari

Statele Unite vor trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari, informează Digi24. Despre acest lucru a anunţat preşedintele Donald Trump, în cadrul unei conferințe de presă, luni, 30 martie.

„Avem produse excedentare de care nu avem nevoie. Vom trimite în Italia echipamente chirurgicale, medicale şi spitaliceşti în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari”, a declarat Trump. Acesta a mai spus că a avut o discuție telefonică cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat ulterior că Donald Trump i-a adresat premierului italian „condoleanţe pentru cei care au murit în Italia” şi „a reafirmat angajamentul” Washingtonului de a colabora cu Roma „şi cu toţi partenerii şi aliaţii săi europeni” în combaterea pandemiei noului coronavirus.

De asemenea, Donald Trump a estimat că producţia de ventilatoare medicale va creşte datorită ajutorului a zeci de companii americane.

„Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, le vom trimite în Italia, în Franţa, în Spania, unde au probleme teribile, dar şi în alte ţări dacă va fi posibi”, a susţinut liderul de la Casa Albă.

Menționăm că în SUA bilanțul celor infectați a ajuns la peste 163 de mii de persoane, fiind cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel mondial. De asemenea, s-au înregistrat peste 3000 de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: