Cum poate fi crescut PIB-ul Moldovei cu 1%, anual? Alaiba: „E simplu. Dacă fiecare cetățean…”
Full Article 1 minutes read

Cum poate fi crescut PIB-ul Moldovei cu 1%, anual? Alaiba: „E simplu. Dacă fiecare cetățean…”

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a venit cu o idee despre cum poate fi crescut Produsul intern brut (PIB) al Moldovei cu 1%, anual. Oficialul propune ca fiecare cetățean să cheltuiască 200 de lei, lunar, pentru produse moldovenești în locul celor importate.

Plus 6 miliarde de lei în economia noastră! Anual! Cum? E simplu: Dacă fiecare dintre noi ar investi câte 200 lei/lună în produse moldovenești, în locul celor de import. Ce înseamnă asta? O creștere adiționala a PIB de 1%, atunci când 2,5 milioane de cetățeni aleg să cumpere local. Spre asta tindem!”, a scris Alaiba pe Facebook.

Ministrul a spus că, alegând produsele autohtone, cetățenii „contribuie la dezvoltarea economiei locale, susțin antreprenorii și deschid noi oportunități”.

De la produse alimentare, la cele neperisabile, încurajez pe toți să aleagă local. Avem de unde alege, la foarte multe categorii”, a menționat acesta.

Dumitru Alaiba a precizat că produsele autohtone pot fi recunoscute după mențiunea „Fabricat în Moldova” de pe etichetă și codul de bare 4 84.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: