Ministerul Sănătății spune una, policlinicile – alta. Cum vor funcționa instituțiile medicale în perioada sărbătorilor de iarnă
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății spune una, policlinicile – alta. Cum vor funcționa instituțiile medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, instituțiile medicale din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vor activa în regim obișnuit, anunță reprezentanții instituției astăzi, 24 decembrie, într-un comunicat de presă. Redacția NM a telefonat la trei policlinici din capitală, iar reprezentanții acestora au spus că instituțiile vor fi închise mâine, 25 decembrie. 

Astfel, potrivit comunicatului publicat de Ministerul Sănătății, pe 25 decembrie, de 1 ianuarie și în perioada  4 – 8 ianuarie 2020, medicii și asistentele medicale vor fi de gardă.

Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie  a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sânge și derivați ai sângelui, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

La modul practic, reprezentanții mai multor policlinici de sector din capitală ne-au spus că mâine, 25 decembrie, instituțiile vor fi închise.

Contactată de NM, Cristina Stratulat, reprezentanta serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a precizat că, ordinul instituției a fost semnat în această dimineață și, probabil, nu s-a reușit informarea tuturor angajaților instituțiilor medicale din capitală.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: