Accident cu răniți și reținuți, la Soroca. Un șofer și pasager minor – în stare de ebrietate
Full Article 2 minutes read

Accident cu răniți și reținuți, la Soroca. Un șofer și pasager minor – în stare de ebrietate

Grav accident rutier în localitatea Bădiceni din raionul Soroca. Un automobil, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, s-a ciocnit frontal cu o motocicletă condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, care avea ca pasager un adolescent de 16 ani. În urma impactului, pasagerii de pe motocicletă au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Aceștia au fost internați în Spitalul raional Soroca, a declarat ofițera de presă a IP Soroca, Svetlana Talpă, pentru NM.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs pe 9 aprilie, în jurul orei 18.40.

Testat alcoolscopic, s-a dovedit că conducătorul automobilului a se afla în stare de ebrietate, în timpul accidentului. Acesta avea o concentrație de 1,45 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, potrivit sursei citate.

Svetlana Talpă anunță că conducătorul motocicletei nu a fost  testat din cauza traumatismelor primite. Acestuia urmează să i se preleveze probe biologice la spital, pentru stabilirea alcoolemiei.

În schimb, a fost testat alcoolscopic și pasagerul motocicletei, care este minor. Oamenii legii anunță că acesta se afla în stare de ebrietate, având o concentrație de 0,73 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe caz a fost pornită o cauză penală, iar șoferul automobilului a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim că, din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: