UPDATE Crește bilanțul victimelor în urma cutremurului din Albania. Sunt 6 morți și 300 de răniți
Full Article 2 minutes read

UPDATE Crește bilanțul victimelor în urma cutremurului din Albania. Sunt 6 morți și 300 de răniți

Cel puțin un om a murit, iar 50 au fost răniți, în urma unui cutremur puternic, care s-a produs în noaptea de 26 noiembrie, în Albania. Potrivit The Telegraph, seismul cu magnitudinea de 6,4 pe scara Richter a provocat prăbușirea mai multor clădiri. 

UPDATE (10.09) Bilanțul morților a crescut până la 6 morți, scrie presa locală. Printre decedați este și un copil de 10 ani. Totodată, numărul răniților a ajuns la 300. Potrivit autorităților locale, printre ruine s-ar putea afla mai multe persoane. 

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării a confirmat că o persoană a decedat după ce a intrat în panică și a sărit dintr-o clădire. Aceeași sursă a mai comunicat că „pompierii și personalul armatei ajută rezidenții prinși sub dărâmături”.

Primarul orașului Tirana a scris pe Twitter că seismul a fost resimțit și în capitala țării, Tirana, iar presa locală raportează răniți și pagube majore.

Potrivit Inspecției Geologice a Statelor Unite, cutremurul a fost resimțit și în Grecia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia de Nord, precum și în regiunile italiene Puglia și Basilicata. Aceeași sursă mai precizează că seismul este cel mai puternic care a lovit Albania în ultimii 10 ani.

Un alt cutremur puternic s-a produs în Albania în luna septembrie a acestui an. Seismul cu magnitudine de 5,6 grade a provocat avarierea și distrugerea a aproximativ 500 de case.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: