De la Chișinău – la farmaciile din localitate. Pacienții oncologici vor avea acces mai facil și gratuit la medicamente
Full Article 2 minutes read

De la Chișinău – la farmaciile din localitate. Pacienții oncologici vor avea acces mai facil și gratuit la medicamente

Pacienții care suferă de maladii oncologice vor avea, acum, acces mai facil la medicamente. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță o nouă modalitate prin care aceștia vor avea acces la tratamentele pe care le urmează la domiciliu sau în instituțiile din raion.

Astfel, potrivit unui mesaj al ministrei,  pacienții cu maladii oncologice nu se vor mai deplasa pentru a ridica medicamentele necesare pentru tratament la Chișinău, ci le vor putea primi în orice farmacie din țară, acolo unde le este mai convenabil.

Nemerenco declară că acum medicamentele nu vor mai fi procurate prin achiziții publice care asigurau acces la un singur medicament, devenit câștigător al licitației, dar vor fi disponibile în farmacii mai multe denumiri comerciale internaționale. Potrivit ministrei, în această listă au șansa să ajungă cele mai moderne medicamente cu un succes terapeutic înalt.

„Astfel, vom elimina drumurile inutile ale pacienților spre Chișinău, vom aduce medicamentele mai aproape de ei, și, în același timp, vom oferi acces la un număr mai mare de denumiri comerciale internaționale moderne”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

Ministerul Sănătății declară drept prioritate strategică pentru următoarea jumătate de an 2022 și anul 2023 maladiile oncologice, pentru tratamentul cărora, spune ministra, vor fi accesibile medicamente compensate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: