De la Gagarin la influenceri: cine au fost idolii de ieri și cine sunt idolii de astăzi? Dezbatere „Antinostalgia” la „Europa Liberă”
Full Article 2 minutes read

De la Gagarin la influenceri: cine au fost idolii de ieri și cine sunt idolii de astăzi? Dezbatere „Antinostalgia” la „Europa Liberă”

„Idoli ciopliți: de la Gagarin la influenceri”, acesta este titlul noii dezbateri din proiectul multimedia „Antinostalgia, privind spre viitor”, realizat de Europa Liberă, cu susținerea financiară a ambasadei SUA de la Chișinău.

Cine erau adevărații idoli din perioada comunistă și cum încercau autoritățile să-i înlocuiască cu personaje brevetate de propaganda sovietica? Cum se explică faptul că faimoşii reprezentanţi ai culturii occidentale au devenit modele pentru tinerii din lagărul comunist, dislocând idolii oficiali? Şi care sunt modelele și valorile la care se raportează tinerii de azi și dacă cei care se numesc „influenceri” conștientizează responsabilitatea pe care o au pentru direcția în care îi pot duce pe care îi urmăresc?

Scriitorul Iulian Ciocan va căuta să afle răspunsuri la aceste și alte întrebări, împreună cu politologul şi diplomatul Robert Adam (București) și vloggerul și jurnalistul Andrei Bolocan (Chișinău-Canada).

Dezbaterea live are loc joi, 4 martie, la ora 17.00, și poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Europei Libere, pe site și pe Youtube. Promo-ul dezbaterii poate fi găsit aici.

Materialele realizate de Europa Liberă în cardul proiectului Antonostalgia, privind spre viitor pot fi accesate la acest link: https://moldova.europalibera.org/z/21297

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: