UPDATE Reacția președintelui raionului Drochia, după ce prima instanță l-a privat de dreptul de a ocupa funcția de conducere
Full Article 2 minutes read

UPDATE Reacția președintelui raionului Drochia, după ce prima instanță l-a privat de dreptul de a ocupa funcția de conducere

Președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere. Informația a fost confirmată de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA), în gestiunea cărora se află dosarul. Funcționarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii.

CNA anunță că a întocmit proces contravențional în privința acestuia. „S-a constatat că președintele ar fi eliberat o scrisoare de garanție în numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens. Scrisoarea de garanție acorda un ajutor material de 109 500 lei Asociației pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de pește în asortiment”, comunică reprezentanții CNA.

Prin decizia magistraților de la Drochia, din 26 noiembrie curent, funcționarul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea unei acţiuni care depăşeşte în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege şi care contravine intereselor publice. CNA declară că a fost amendat cu 3 500 de lei și privat de dreptul de a deține funcția de președinte de raion pe un termen de 7 luni. Decizia este de primă instanță și nu este executorie.

UPDATE (14:02) Contactat de NM, Alexei Vasilean a declarat că va contesta decizia: „Dosarul este cusut cu ață albă, este un dosar politic, cu părere de rău ne întoarcem pe timpurile lui Plahotniuc. Dacă ați mai văzut în practica juridică un dosar examinat în 5 ședințe și 23 de zile, mă anuntați. Mai mult ca atât, chiar în urma ședinței, adică în 12 minute mi-a fost înmânată hotărârea pe 5 file. Hotărârea va fi contestată la Curtea de Apel Bălți. Vedem dacă mai există sistem judecătoresc independent în RM. În practica juridică mi se pare ca nu există astfel de caz”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: