Deputații și-au dat votul: o agenție de stat rămâne fără funcția de director general adjunct 
Full Article 2 minutes read

Deputații și-au dat votul: o agenție de stat rămâne fără funcția de director general adjunct 

Pentru a optimiza activitatea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), deputații au decis lichidarea funcției de director general adjunct al instituției. Astfel, Parlamentul a adoptat Hotărârea cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea ANSC.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, menținerea funcției manageriale de director general adjunct este inoportună și inutilă. Motivul principal din care exista această funcție, potrivit lui, este asigurarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia.

„În absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către unul din consilieri, la delegarea atribuțiilor către acesta de către directorul general. Astfel, vom optimiza și economisi cheltuielile bugetare ale instituției. Totodată, vom alinia instituția practicii altor organe colegiale din Republica Moldova, cum ar fi Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Consiliul Superior al Procurorilor și multe altele”, a explicat deputatul.

Tot astăzi, deputații l-au numit pe Gheorghe Ghidora în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Gheorghe Ghidora a activat mai mulți ani în cadrul ANSC și Agenția Achiziţii Publice.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a ANSC, Agenţia are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestațiilor, inclusiv directorul general.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: