Din decembrie, două vaccinuri anti-COVID ar putea fi autorizate în Europa
Full Article 2 minutes read

Din decembrie, două vaccinuri anti-COVID ar putea fi autorizate în Europa

Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer și Moderna în a doua jumătate a lunii decembrie. Potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID, transmite Digi24.ro.

Șefa Comisiei Europene amintește că UE a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației.

„EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor – n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat ea.

***

Potrivit datelor portalului Worldometers, până acum, la nivel mondial, au fost depistate peste 57,2 mln de infectări cu noul coronavirus și 1,36 mln de decese. Lideri la numărul de cazuri sunt SUA, Brazilia și India.

În Europa, numărul de cazuri confirmate oficiale a ajuns la circa 15 mln, iar cel deceselor – de 342 de mii. Cele mai multe cazuri de pe bătrânul continent au fost confirmate în Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie și Italia.

 

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: