Director cu acte în regulă. După două mandate de interimat, Nicolae Furtună a devenit șeful ANSP
Full Article 1 minutes read

Director cu acte în regulă. După două mandate de interimat, Nicolae Furtună a devenit șeful ANSP

Nicolae Furtună a câștigat concursul public pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), după ce, anterior, a deținut de două ori funcția de director interimar. Un anunț în acest sens a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Nicolae Furtună a fost medic șef-adjunct al Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău din 2009 până în 2015, când a devenit șef adjunct al CNSP, funcție pe care a deținut-o până în februarie anul trecut. După reorganizarea CNSP și transformarea în ANSP, Furtună a trecut concursul și a obținut funcția de vicedirector al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În octombrie 2018, după ce Elena Palanciuc și-a depus demisia, Nicolae Furtună a preluat conducerea instituției, până în luna aprilie. Ulterior, în 25 iunie 2019, devine din nou director interimar.

Concursul pentru ocuparea funcției de director al ANSP a fost anunțat la 17 decembrie 2019. În competiție s-au înscris trei candidați – Nicolae Furtună, Ion Șalaru, șeful Direcției prevenirea și controlul bolilor netransmisibile și Mihail Pîsla, fost director al Centrului Național de Sănătate Publică, expert al Organizației Mondiale a Sănătății în managementul crizelor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: