Dita EstFarm și Farmacia Familiei susține imunizarea anti-COVID-19 cu o donație importantă de seringi specializate

Dita EstFarm și Farmacia Familiei susține în mod constant sistemul de sănătate din Republica Moldova, inclusiv și prin donații importante de echipament medical.

“Suplimentar zecilor de mii de măști de protecție, oferite în debutul pandemiei, diferitor instituții publice, acum, am decis să susținem Agenția Națională pentru Sănătate Publică cu 50 de mii de seringi specializate, în contextul pregătirii instituțiilor medico-sanitare pentru vaccinarea anti-COVID-19 a populației Republicii Moldova”, a declarat Grigore Moraru, directorul comercial Dita EstFarm.

Astăzi,  la nivel global se constată un deficit de seringi specializate destinate imunizării, iar guvernele solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția acestora.

“Ajutorul din partea companiilor Dita EstFarm și Farmacia Familiei a venit la momentul oportun, cu generozitate și suntem recunoscători, pentru contribuția la combaterea pandemiei de Covid-19“, a declarat Vasile Gustiuc, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Farmacia Familiei este cea mai mare rețea național de farmacii în Republica Moldova, iar Dita EstFarm este distribuitor naţional Nr. 1 pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mec.gov.md

Încă o performanță pentru Moldova: vâslașul Ivan Corșunov a obținut aurul în Germania

Republica Moldova a obținut încă o medalie de aur la Jocurile Mondiale Universitare din Germania. Canotorul Ivan Corșunov i-a depășit pe britanicul Joshua Knight și pe lituanianul Arnedas Kelmelis, devenind al doilea moldovean medaliat cu aur la această ediție.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, pe 28 iulie, că sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur după ce a evoluat în proba de simplu vâsle.

„Canotorul moldovean a încheiat cursa pe distanța de 2000 de metri cu timpul de 7 minute, 23 de secunde și 87 de sutimi, devansându-i pe britanicul Joshua Knight (7:25.15) și pe lituanianul Arnedas Kelmelis (7:27.42), care au completat podiumul”, au comunicat reprezentanții ministerului.

mec.gov.md
mec.gov.md

Corșunov devine astfel al doilea sportiv moldovean care obține aurul la actuala ediție a Jocurilor Mondiale Universitare, după judocanul Adil Osmanov, medaliat cu aur în urmă cu câteva zile.

Menționăm că este pentru al doilea an consecutiv când Ivan Corșunov obține aurul în această probă. În 2024, el a reprezentat țara la Campionatul Mondial Studențesc, care a avut loc în Olanda.

(VIDEO) Plahotniuc nu vrea să vină acasă/ Politicieni opriți la intrarea în Moldova/ Cod galben de ploi

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Plahotniuc nu vrea să fie adus în Moldova? Precizările Procuraturii
— PNM a decis să participe la alegerile parlamentare
— Alegătorii cu altă reședință, rugați să-și declare noul domiciliu
— Incendiu puternic de vegetație la Căușeni
— Mai mulți politicieni și activiști străini nu au fost lăsați să intre în Moldova
— Cod Galben de ploi și grindină în Moldova
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

(VIDEO) Energia care vine cu vântul. Cât costă și cum funcționează parcurile eoliene din Moldova

În anul 2025, un sfert din toată energia necesară în balanța energetică anuală a Moldovei va proveni din surse regenerabile. Mai mult, deja în anumite ore, până la 80% din consumul total de energie este acoperit de producția de energie regenerabilă. Precizarea a fost făcută de secretara Ministerului Energiei, Carolina Novac, în cadrul unei prezentări a unuia dintre parcurile eoliene din Moldova.
Corespondentul NewsMaker, Maxim Homeac, a fost prezent la eveniment și povestește cum arată turbinele eoliene din Moldova, cât costă instalarea uneia și când vor începe să-și recupereze investițiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Andrei Mardari / NewsMaker

Moldova are peste 8 000 de milionari în lei. Cel mai tânăr are 16 ani

Anul trecut, peste 8 000 de persoane din Republica Moldova au obținut venituri de peste 1 milion de lei fiecare. Cea mai tânără persoană din această categorie are 16 ani, iar cea mai vârstnică – 88 de ani. Cea mai mare sumă de venit declarată de o persoană fizică a fost de 165,1 milioane de lei. Datele au fost comunicate de Serviciul Fiscal de Stat.

Serviciul Fiscal de Stat a raportat, pe 28 iulie, că a recepționat 98 588 declarații cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2024, depuse de către persoanele care desfășoară activitate economică, și 206 682 declarații depuse de contribuabili – persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător.

Agenții economici au raportat venituri totale de 687,2 miliarde de lei și cheltuieli de 625,7 miliarde de lei. Față de anul 2023, veniturile au crescut cu 15,2 miliarde de lei, iar cheltuielile – cu 10,4 miliarde de lei. Agenții economici au declarat pentru anul 2024 un impozit pe venit de 7,5 miliarde de lei, cu 0,2 miliarde mai mult decât în 2023.

În anul 2024, persoanele fizice au obținut venituri în valoare totală de 129 miliarde de lei, bani câștigați de 1,57 milioane de persoane. Din aceste venituri, statul a reținut și a încasat un impozit pe venit de 10,3 miliarde de lei.

Anul trecut, 8 019 de persoane au obținut venituri de peste 1 milion lei fiecare, comparativ cu 6 416 persoane fizice în 2023. Veniturile totale ale acestor persoane au fost de 28,3 miliarde de lei, iar statul a reținut un impozit de 1,98 miliarde de lei, față de 19,7 miliarde lei venituri și 1,46 miliarde lei impozit în 2023. Cea mai mare sumă de venit declarată de o persoană fizică a fost de 165,1 milioane de lei. „Cea mai tânără persoană din această categorie are 16 ani, cea mai vârstnică – 88 ani”, au comunicat reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat. Din numărul total al persoanelor care au obținut venituri mai mult de 1 milion de lei sunt 5 560 contribuabili de gen masculin și 2 459 feminin.

Андрей Мардарь / NewsMaker

Ploi puternice și descărcări electrice. Cod galben de instabilitate atmosferică în toată Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea meteo va fi valabilă în perioada 28 iulie, ora 17:00 – 29 iulie, ora 18:00.

Potrivit SHS, în intervalul de timp vizat, pe arii extinse se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot înregistra cantități de apă de 15–45 l/m²), grindină și vijelie cu rafale de până la 15–20 m/s.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: