(DOC) Cadou de Ziua Studenților. Proiectul prin care tinerii vor primi 1 000 de lei pentru produse culturale, aprobat
Full Article 1 minutes read

(DOC) Cadou de Ziua Studenților. Proiectul prin care tinerii vor primi 1 000 de lei pentru produse culturale, aprobat

La împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii vor primi câte 1 000 de lei în contul lor guvernamental, pe care o vor putea folosi pentru a merge la concerte, teatre, muzee. Un proiect în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 9 noiembrie. 

Programul național „Voucher cultural” este o inițiativă prin care tinerii vor beneficia de 1 000 de lei la atingerea majoratului pentru servicii culturale. Scopul proiectului este de a încuraja consumul de cultură în rândul tinerilor.

Mecanismul de funcționare a Programului național „Voucher cultural”, elaborat de Ministerul Culturii în colaborare cu Agenția pentru Guvernare Electronică – responsabilă de integrarea programului în cadrul Mpay, va fi lansat și popularizat începând cu data de 17 noiembrie, de Ziua Internațională a studenților.

Prin implementarea acestui program, țara noastră se aliniază bunelor practici întâlnite la nivel european. Țări ca Franța, Italia, Germania sau Slovacia promovează inițiative similare, oferind tinerilor vouchere, tichete sau cupoane culturale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: