(DOC) Deplasări de parlamentar. Cât ne-au costat vizitele oficiale ale deputaților, în primele luni ale acestui an?
Full Article 2 minutes read

(DOC) Deplasări de parlamentar. Cât ne-au costat vizitele oficiale ale deputaților, în primele luni ale acestui an?

În primul trimestru al anului 2023, Parlamentul a cheltuit peste 1 022 100 lei pentru deplasările oficiale ale deputaților în străinătate. Cea mai scumpă dintre ele a fost călătoria la Ankara, Republica Turcia.

În total, în trimestrul I al anului curent, deputații au efectuat 30 deplasări în străinătate.

Pentru deplasarea parlamentarilor la Ankara s-au cheltuit peste 152 mii de lei din bugetul Legislativului. Din delegație au făcut parte: Igor Grosu – Președintele Parlamentului Republicii Moldova; Radu Marian – vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, deputat în Parlament; Fiodor Gagauz – membrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, deputat în Parlament; Larisa Novac – membrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, membrul Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, deputat în Parlament; Sergiu Lazarencu – membrul Comisiei economie, buget și finanțe, deputat în Parlament; Aurica Jardan – consilier în Cabinetul Președintelui Parlamentului; Elena Lungu – consilier în Cabinetul Președintelui Parlamentului; Eduard Bîzgu – consultant principal, Direcția comunicare și relații publice.

132 mii de lei a costat deplasarea deputaților în capitala Regatul Suediei. Vizita oficială s-a produs, în perioada 6-9 februarie 2023, la invitația președintelui Parlamentului suedez Andreas Norlen.

Din componența delegației parlamentare care l-a însoțit pe șeful legislativului la Stockholm fac parte președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Cea mai ieftină deplasare a fost cea la Riga, Republica Letonia, pentru efectuarea vizitei de studiu la Parlamentul, Guvernul și instituțiile de stat letone. Au fost delegați doi deputați, Petru Frunze (PAS) și Ersilia Qatrawi (PAS) și s-a cheltuit 3,2 mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: