Donații pentru instituțiile medicale care luptă cu pandemia de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Donații pentru instituțiile medicale care luptă cu pandemia de COVID-19

Holdingul Transoil a transferat un milion de lei pe contul special deschis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru susținerea instituțiilor medicale și a medicilor care luptă cu epidemia COVID-19, anunță reprezentanții acestuia într-un comunicat de presă. Și grupul Purcari a anunțat că va contribui cu 2 milioane de lei (500 mii RON) către un fond adresat combaterii epidemiei COVID- 19 în Republica Moldova și România. Jumătate din această sumă reprezintă contribuția personală a fondatorului grupului, Victor Bostan.

Proprietarul companiei Transoil, Vaja Jhashi, consideră că, în aceste momente grele, trebuie de acționat în comun. „Fiecare din noi trebuie să vină cu propria contribuție, dar în primul rând trebuie să îi susținem pe medici, care se află pe prima linie, îsi riscă sănătatea, depun eforturi enorme pentru a-i trata pe bolnavi, pentru a nu permite virusului să iasă învingător în lupta pentru viață”, a declarat Vaja Jhashi.

„Vom raporta comunității toate proiectele individuale care urmează să fie finanțate din acest fond, de la achiziții de ventilatoare pentru plămâni, la suport pentru personalul medical și ajutarea bătrânilor rămași în izolare acasă”, se arată într-un comunicat al grupului.

De asemenea, grupul Purcari declară că va menține angajamentele față de cei peste 1000 de angajați, dar și față de furnizori. În afară de aceasta, și-au anunțat contribuția personală în fondul anti-Covid membrii Consiliului de Administrație și reprezentanții top-managementului, care s-au arătat dispuși să cedeze între 25 și 100% din venituri, pe durata de până la un an.

Până acum mai mulți agenți economici au făcut donații pentru a ajuta sistemul medical din țară. Printre aceștia, companii de mezeluri, o companie de microfinanțare, una de servicii de taxi, precum și mai multe unități de alimentație publică.

Amintim că, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: