Dosarul angajărilor fictive. Dorin Damir, în arest preventiv pentru încă 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Dosarul angajărilor fictive. Dorin Damir, în arest preventiv pentru încă 30 de zile

Președintele asociației FEA Dorin Damir și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți Valeriu Cojocaru vor rămâne în detenție încă 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată pe 27 octombrie.

Instanța de judecată a dat curs demersurilor procurorilor PCCOCS și a prelungit măsura arestului preventiv în privința a celor doi inculpați în dosarul angajărilor fictive la fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI – președintele asociației FEA și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți.

În privința lui Alexandru Pânzari, șeful IGP din perioada comiterii faptelor infracționale, râmâne în vigoare măsura preventivă aplicată anterior – interdicția de părăsire a localității.

„Dosarul continuă să se afle la etapa ședinței preliminare în instanța de judecată. Faptul se datorează multiplelor demersuri ale avocaților inculpaților în instanță”, au menționat procurorii.

***

Faptele investigate își au originea în luna iunie a anului 2017, atunci când șeful din acea perioadă al IGP și șeful din acea perioadă al Direcției nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații (la moment – șef suspendat al IP Bălți), l-au angajat pe Damir formal și ilegal în Secția nr.1 „K” a Direcției nr. 5 a INI, care era o unitate specială a MAI.

În perioada de timp cuprinsă între iulie 2017 – septembrie 2019, președintele asociației FEA, fără a exercita în fapt nicio activitate în cadrul Direcției nr. 5 a INI, a încasat sume necuvenite de bani. Potrivit procurorilor, suma prejudiciului bugetului de stat constituie 170.294,75 lei. Mai mult, peste doar două luni de la angajare, i-a fost acordat înainte de termen gradul special – „inspector-principal”, iar în februarie 2019 (prin aceleași metode ilegale) i-a fost acordat gradul special de „comisar”.

Totodată, fără a exercita activități polițienești, lui Damir i-au fost acordate un șir de distincții departamentale, precum: premiu bănesc, grade înainte de termen, inclusiv distincțiile – Crucea „Meritul polițienesc clasa II”, Medalia „Pentru merite în combaterea criminalității clasa II” și altele. Mai multe detalii – AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: