Dragalin dă asigurări că PA nu ține cont de nuanțe politice: „După percheziții am aflat că primarul reținut e din PAS”
Full Article 3 minutes read

Dragalin dă asigurări că PA nu ține cont de nuanțe politice: „După percheziții am aflat că primarul reținut e din PAS”

Procuratura Anticorupție va aplica legea în mod egal indiferent de afilierea politică. Este declarația șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care s-a referit în acest mod la dosarul deputatului fugar Ilan Șor, dar și la reținerea pentru acte de corupție a primarului de Călărași Ion Olari care ar face parte din partidul PAS. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ Adriana Vlas a declarat că Ion Olari a fost exclus din PAS.

În cadrul ediției din 7 februarie a emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, Veronica Dragalin a fost întrebată dacă Ilan Șor va mai ispăși pedeapsa de 7 de închisoare care i-a fost emisă de prima instanță. Dragalin a răspuns că Curtea de Apel este cea care-i va stabili pedeapsa deputatului fugar, menționând că PA va aplica legea deopotrivă.

Să sperăm că instanța va avea o decizie finală și vom vedea cum se va rezolva acolo. Decizia primei instanțe nu a fost una definitivă și irevocabilă, a fost depus recursul la Curtea de Apel. Curtea de Apel urmează să se expună fie pentru a merge Șor la închisoare fie o altă decizie. Dacă banii care i-a luat se demonstrează a fi prejudiciu, banii trebuie încasați pentru a răsplăti prejudiciul. Procuratura Anticorupție va aplica legea în mod egal indiferent de afilierea politică”, a declarat șefa PA.

În acest context, moderatoarea a întrebat-o pe Veronica Dragalin de ce nimeni din anturajul partidului de guvernare nu este în vizorul justiției, în cazul în care PA aplică legea în mod egal. Șefa de la Anticorupție a contrazis-o, aducând drept exemplu recenta reținere a primarului orașului Călărași Ion Olari, care este membru al Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Vă pot da un exemplu, săptămâna trecută am efectuat percheziții, rețineri într-un dosar care vizează primarul, președintele raionului și alte persoane din Călărași. Operațiunea mi-a fost raportată dinainte, de procurorul de caz, adjunctul, am aflat ce probe avem. Vă pot spune că în discuție nu a fost menționat vreun partid politic. După ce au fost efectuate perchezițiile am aflat că primarul reținut este din PAS. Asta pentru mine este un exemplu, că atunci când se examinează un caz, partidul nu e relevant”, a conchisVeronica Dragalin.

Primarul de Călărași, exclus din PAS

NM a solicitat un comentariu din partea PAS în legătură cu declarațiile șefei Anticorupție despre primarul de Călărași Ion Olari. Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ a confirmat că edilul a fost membru PAS, menționând că acesta a fost exclus din cadrul formațiunii dat fiind „gravitatea dosarului în care este vizat”.

„Investigarea faptelor de corupție comise de funcționari publici trebuie să aibă loc indiferent de afilierea politică a celor vizați”, a adăugat Adriana Vlas.

Precizăm că, pe 31 ianuarie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat percheziții la Călărași. Aceștia au desfășurat acțiuni de urmărire penală în cadrul mai multor cauze, pornite pe fapte de corupție.

Ulterior, pe 2 februarie, Procuratura Anticorupție a anunțat că președintele raionului Călărași Ștefan Bolea și un șef de direcție a Consiliului raional au primit 30 de zile arest preventiv. Totodată, primarului de Călărași Ion Olari i-a fost aplicată măsura preventivă – 20 de zile arest preventiv.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: