(VIDEO) O dronă militară americană de €16 mln a căzut lângă o bază militară din România
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O dronă militară americană de €16 mln a căzut lângă o bază militară din România

O dronă militară americană MQ-9 Reaper aflată în misiune de antrenament, s-a prăbușit în apropierea bazei militare de la Câmpia Turzii, scrie news.ro. Informația a fost confirmată de ministrul Apărării al României, Vasile Dîncu, care a precizat că drona executa o misiune de antrenament. Conform sursei, drona a căzut într-o zonă nelocuită.

Potrivit news.ro, Dîncu a declarat că drona era manevrată de militari americani. Ministrul Apărării a menționat că partea americană a declanșat o anchetă, în care beneficiază de sprijinul autorităților române.

„Era o misiune de antrenament. Nu au fost pagube umane. A căzut pe câmp într-o zonă nelocuită. Americani fac prima analiză. Îi sprijinim dacă au nevoie cu alte date pe care le putem da noi”, a afirmat ministrul Apărării al României.

Potrivit Agerpres, drona MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome şi este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale SUA.

Soldații americani spun că principalele avantaje al unei asemenea drone performante, care costă circa 16 milioane de euro, sunt viteza şi faptul că poate fi controlată prin satelit de la mii de kilometri distanță. „Acesta este viitorul pe care noi îl vedem în regiunea Mării Negre şi care începe aici, în Câmpia Turzii”, spunea anul trecut un reprezentat al US Air Force, potrivit sursei citate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: