Echipamente de aproape $1 mln pentru 56 de spitale din Moldova, donate de SUA, Elveția, Germania și OMS
Full Article 1 minutes read

Echipamente de aproape $1 mln pentru 56 de spitale din Moldova, donate de SUA, Elveția, Germania și OMS

Ministerul Sănătății a anunțat, pe 25 iulie, că 56 de spitale din Republica Moldova au fost dotate cu echipamente medicale și consumabile în valoare de aproximativ 1 milion de dolari. Acestea au fost donate de Guvernului SUA, a Agenției Elvețiene pentru dezvoltare și cooperare, Guvernului Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății.

Lotul cuprinde 100 aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, 30 de mese de operație, 15 aparate de anestezie în set cu monitor, 10 ventilatoare pentru respirației dirijată, 10 lămpi chirurgicale mobile, 44.000 măști de oxigen, 22.000 canule nazale.

Valoarea totală a echipamentelor și consumabilelor constituie 978.285 dolari. Donația este efectuată în contextul suportului cetățenilor Republicii Moldova și refugiaților din Ucraina pentru un acces mai bun la servicii de sănătate.

Echipamentele medicale și consumabilele au fost distribuite în 56 de spitale, dintre care 13 republicane, 9 municipale (Chișinău) și 34 – raionale.

Evenimentul de distribuție a avut loc pe 25 iulie, la spitalul din Ștefan Vodă. Instituția medicală a primit un aparat de anestezie, masă și lampă pentru operații, ventilator, 2 monitoare și consumabile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: