Tânăr din Moldova, între viață și moarte pe insula Bali. Are nevoie de 200 000 euro pentru o operație urgentă
Full Article 3 minutes read

Tânăr din Moldova, între viață și moarte pe insula Bali. Are nevoie de 200 000 euro pentru o operație urgentă

Un tânăr din Republica Moldova a fost grav accidentat, în timpul unei vacanțe pe insula Bali. Familia și prietenii lui Marseli Mizerniuc, tânărul moldovean accidentat, fac apel cu disperare la oameni să îi ajute să adune suma de 200 de mii de euro, necesară pentru a-l salva pe Marseli. Cazul a fost făcut public pe o platformă de caritate, pe 27 februarie. În doar câteva ore de la publicare, au fost adunați peste 61 de mii de euro, adică puțin peste 30 la sută din suma necesară.

Potrivit descrierii de pe platforma de caritate, accidentul în care a fost implicat Marseli Mizerniuc și prietena sa a avut loc pe 20 februarie, curent. În urma accidentului, Marseli a ajuns în stare gravă la spital, cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare.

„Din nefericire, din cauza unor erori medicale, nu au fost efectuate la timp toate investigațiile necesare pentru a identifica cauza principală a deteriorării stării sale de sănătate. După cinci zile de tratament inadecvat, starea lui Marseli s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier. În acest moment, el se confruntă și cu infecții, sângerări pulmonare, pneumonie bilaterală și fractura menționată anterior”, se menționează în text.

Potrivit sursei, tânărul moldovean necesită două intervenții chirurgicale complexe la inimă, pe aorta ascendentă și pe aorta descendentă.

„Faptul că Marseli este încă în viață este un adevărat miracol și o dovadă că luptă cu toate forțele pentru viața lui, dar are nevoie urgent de ajutorul nostru. Până acum, familia și prietenii au reușit să suporte toate cheltuielile, dar ne confruntăm cu necesitatea urgentă de a acoperi costurile intervențiilor chirurgicale la inimă, care vor depăși suma de 200.000 de euro. Aceasta este o sumă enormă pentru noi, din motiv ca operația va avea loc mâine și nu dispunem de timp. Facem apel la toți cei care pot să contribuie, fie că este vorba de o donație mică sau de ajutor în răspândirea acestui mesaj. Fiecare gest contează enorm pentru Marseli și familia sa în aceste momente critice”, se mai arată în text.

Dacă îți dorești să faci o donație, o poți face AICI.

UPDATE: Tânărul moldovean Marseli Mizerniuc a murit. Anunțul a fost făcut pe 28 februarie de reprezentanții platformei de caritate, care s-au ocupat de colectarea banilor pentru tânărul accidentat pe insulă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: