Perioada de aplicări pentru programul de Internship de la Endava, ediția de primăvară 2022, este deschisă până pe 10 februarie, în programul de Internship se merge pe principiul primul venit, primul servit, locurile fiind limitate. Cei interesați să înceapă o carieră în IT sau să se reprofileze, pot aplica la una din următoarele specialități:
- Testing
- Development
- Applications Management
- Data
În acest articol îți prezentăm ce înseamnă și care sunt avantajele unui stagiu în Applications Management (AM). Dacă vrei să aplici la Internship pentru această specialitate, mai ai timp să revizuiești materialele de studiu puse la dispoziție și să trimiți CV-ul echipei de recrutare.
Applications Management este una dintre cele șapte discipline în cadrul unității de livrare de la Chișinău a companiei Endava. AM este despre optimizarea și îmbunătățirea procesului de dezvoltare și funcționare a unei aplicații, prin gestionarea problemelor care apar și oferirea soluțiilor potrivite – totul pentru a livra un produs finit calitativ și competitiv pe piață. Disciplina de AM se bazează pe cinci principii importante: Check, Improve, Transform, Transition, Run.
„AM ca disciplina întrunește în sine toate disciplinele la un nivel mai înalt, este disciplina care uniformizează disciplinele de bază ca un tot întreg. Un inginer AM are o imagine destul de bună a întregii lumii IT și colaborează destul de strâns cu colegii din diferite discipline”, spune Tatiana Jardan, AM Engineer la Endava.
Dina Ceri, Junior AM Engineer la Endava, și-a început cariera prin intermediul programului de Internship în AM. „Eu am venit în internship după 7 ani lucrați în câteva ONG-uri internaționale. În facultate am făcut psihologie, deci eram cât se poate de departe de domeniul IT. Însă aveam o bună prietenă care m-a încurajat să aplic la Programul de Internship Endava”, povestește Dina Ceri.
Aceasta a aplicat în AM din motiv că nu avea multe cunoștințe tehnice, dar își dorea să se inițieze în IT: „Inițial nu prea știam să fac diferența dintre AM/ Development/Data, dar am primit recomandarea de a alege AM. Acest domeniu combină comunicare și relații cu oamenii cu competențe tehnice, ceea ce căutam și eu pe atunci”.
Experiența programului de Internship a fost una importantă pentru cariera profesională: „Întreaga experiență a fost mult mai faină decât m-am așteptat. Credeam că vin doar pentru niște cursuri tehnice pe care le voi face pe lângă job-ul meu de atunci, dar am întâlnit aici o comunitate de oameni care mi-au schimbat părerea; toți deschiși și pasionați de ceea ce fac, dispuși să te învețe și să te ajute. Am fost surprisă să aflu că și ei, ca și mine, vin din tot felul de domenii. Nici unul din ei nu pare să-și regrete decizia și zilnic văd cum cresc și se adâncesc cu curiozitate în diferite domenii, fie un limbaj nou de programare, fie un instrument, etc.”, adaugă Dina Ceri.
Pentru ediția de primăvară 2022 sunt deschise aplicări pe filiere precum: AM Analyst, AM Java Engineer, AM .NET Engineer, DevOps Engineer AM.
AM Analyst
Un AM Analyst are în responsabilitatea sa administrarea, monitorizarea și mentenanța aplicațiilor. Analiștii din AM sunt persoanele care recepționează sau identifică unele probleme. În fiecare zi ei oferă suport tehnic și soluții pentru o bună optimizare a aplicațiilor.
„Ca AM Analyst ai posibilitatea să fii interconectat cu mai multe arii ale IT-ului. De exemplu, dacă un tester se ocupă în mare parte cu testarea aplicațiilor și a softurilor, atunci un AM Analyst poate fi implicat în toate procesele: de la concepție până la testare și utilizare”, spune Ana Dimitrioglo, AM Engineer la Endava.
Aplicațiile aflate în uz ale companiei sunt întreținute, depanate și îmbunătățite de inginerii din AM. Acesția colaborează cu echipele de dezvoltare pentru a oferi asistență și a asigura livrarea unui serviciu de înaltă calitate utilizatorilor aplicației. Doritorii de a-și dezvolta competențele în acest domeniu pot alege între rolurile de AM Java Engineer sau AM .NET Engineer.
DevOps Engineer AM
Un inginer DevOps aplică un set de practici și instrumente care măresc capacitatea de a furniza aplicații și servicii la viteză înaltă. Folosind ultimile tehnologii, inginerii DevOps reușesc să construiască și să livreze sisteme software într-un mod continuu și durabil. Printre cerințele față de candidații la această poziție sunt: cunoașterea limbajelor de scriptare (Shell scripting, Python, Groovy etc.), administrarea sistemelor de operare (Linux, Windows), instrumente de integrare continuă (Git, Jenkins, Maven etc.).
Un internship la Endava durează trei luni, timp în care internii sunt instruiți în baza conceptului hands-on: au posibilitatea să aplice practic lucrurile învățate. Mai mult, în ultima lună a programului, aceștia au posibilitatea să se implice în cadrul proiectelor reale ale companiei. Cei mai buni interni vor fi angajați. Rata de angajare este de 80-90%.
Mai multe detalii despre specialitățile deschise pentru această ediție de Internship, aici: www.endava.com/InternshipChisinau
Perioada de aplicare se încheie pe 10 februarie. În programul de Internship se merge pe principiul primul venit, primul servit. Numărul locurilor este limitat.