Endava Internship: De ce merită să aplici la un stagiu în Applications Management

Perioada de aplicări pentru programul de Internship de la Endava, ediția de primăvară 2022, este deschisă până pe 10 februarie, în programul de Internship se merge pe principiul primul venit, primul servit, locurile fiind limitate. Cei interesați să înceapă o carieră în IT sau să se reprofileze, pot aplica la una din următoarele specialități:

  • Testing
  • Development
  • Applications Management
  • Data

În acest articol îți prezentăm ce înseamnă și care sunt avantajele unui stagiu în Applications Management (AM). Dacă vrei să aplici la Internship pentru această specialitate, mai ai timp să revizuiești materialele de studiu puse la dispoziție și să trimiți CV-ul echipei de recrutare.

Applications Management este una dintre cele șapte discipline în cadrul unității de livrare de la Chișinău a companiei Endava. AM este despre optimizarea și îmbunătățirea procesului de dezvoltare și funcționare a unei aplicații, prin gestionarea problemelor care apar și oferirea soluțiilor potrivite – totul pentru a livra un produs finit calitativ și competitiv pe piață. Disciplina de AM se bazează pe cinci principii importante: Check, Improve, Transform, Transition, Run.

AM ca disciplina întrunește în sine toate disciplinele la un nivel mai înalt, este disciplina care uniformizează disciplinele de bază ca un tot întreg. Un inginer AM are o imagine destul de bună a întregii lumii IT și colaborează destul de strâns cu colegii din diferite discipline”, spune Tatiana Jardan, AM Engineer la Endava.

Dina Ceri, Junior AM Engineer la Endava, și-a început cariera prin intermediul programului de Internship în AM. „Eu am venit în internship după 7 ani lucrați în câteva ONG-uri internaționale. În facultate am făcut psihologie, deci eram cât se poate de departe de domeniul IT. Însă aveam o bună prietenă care m-a încurajat să aplic la Programul de Internship Endava”, povestește Dina Ceri.

Aceasta a aplicat în AM din motiv că nu avea multe cunoștințe tehnice, dar își dorea să se inițieze în IT: „Inițial nu prea știam să fac diferența dintre AM/ Development/Data, dar am primit recomandarea de a alege AM. Acest domeniu combină comunicare și relații cu oamenii cu competențe tehnice, ceea ce căutam și eu pe atunci”.

Experiența programului de Internship a fost una importantă pentru cariera profesională: „Întreaga experiență a fost mult mai faină decât m-am așteptat. Credeam că vin doar pentru niște cursuri tehnice pe care le voi face pe lângă job-ul meu de atunci, dar am întâlnit aici o comunitate de oameni care mi-au schimbat părerea; toți deschiși și pasionați de ceea ce fac, dispuși să te învețe și să te ajute. Am fost surprisă să aflu că și ei, ca și mine, vin din tot felul de domenii. Nici unul din ei nu pare să-și regrete decizia și zilnic văd cum cresc și se adâncesc cu curiozitate în diferite domenii, fie un limbaj nou de programare, fie un instrument, etc.”, adaugă Dina Ceri.

Pentru ediția de primăvară 2022 sunt deschise aplicări pe filiere precum: AM Analyst, AM Java Engineer, AM .NET Engineer, DevOps Engineer AM.

AM Analyst

Un AM Analyst are în responsabilitatea sa administrarea, monitorizarea și mentenanța aplicațiilor. Analiștii din AM sunt persoanele care recepționează sau identifică unele probleme. În fiecare zi ei oferă suport tehnic și soluții pentru o bună optimizare a aplicațiilor.

Ca AM Analyst ai posibilitatea să fii interconectat cu mai multe arii ale IT-ului. De exemplu, dacă un tester se ocupă în mare parte cu testarea aplicațiilor și a softurilor, atunci un AM Analyst poate fi implicat în toate procesele: de la concepție până la testare și utilizare”, spune Ana Dimitrioglo, AM Engineer la Endava.

Aplicațiile aflate în uz ale companiei sunt întreținute, depanate și îmbunătățite de inginerii din AM. Acesția colaborează cu echipele de dezvoltare pentru a oferi asistență și a asigura livrarea unui serviciu de înaltă calitate utilizatorilor aplicației. Doritorii de a-și dezvolta competențele în acest domeniu pot alege între rolurile de AM Java Engineer sau AM .NET Engineer.

DevOps Engineer AM

Un inginer DevOps aplică un set de practici și instrumente care măresc capacitatea de a furniza aplicații și servicii la viteză înaltă. Folosind ultimile tehnologii, inginerii DevOps reușesc să construiască și să livreze sisteme software într-un mod continuu și durabil. Printre cerințele față de candidații la această poziție sunt: cunoașterea limbajelor de scriptare (Shell scripting, Python, Groovy etc.), administrarea sistemelor de operare (Linux, Windows), instrumente de integrare continuă (Git, Jenkins, Maven etc.).

Un internship la Endava durează trei luni, timp în care internii sunt instruiți în baza conceptului hands-on: au posibilitatea să aplice practic lucrurile învățate. Mai mult, în ultima lună a programului, aceștia au posibilitatea să se implice în cadrul proiectelor reale ale companiei. Cei mai buni interni vor fi angajați. Rata de angajare este de 80-90%.

Mai multe detalii despre specialitățile deschise pentru această ediție de Internship, aici: www.endava.com/InternshipChisinau

Perioada de aplicare se încheie pe 10 februarie. În programul de Internship se merge pe principiul primul venit, primul servit. Numărul locurilor este limitat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Mihai Popșoi

Ce crede România despre o separare a Moldovei și Ucrainei în procesul de integrare europeană? Țoiu: „Trebuie să găsim o soluție”

Ministra Afacerilor Externe de la București, Oana Țoiu, a declarat că România este de părere că procesul de integrare al Republicii Moldova și Ucrainei trebuie evaluat după principiul meritelor fiecărei țări în parte. Diplomata a spus că Republica Moldova a înregistrat progrese „extraordinare”, iar Ucraina a făcut progrese „semnificative” și a sugerat că, până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie identificată o soluție cu privire la continuarea procesului de aderare a celor două țări în tandem sau separat, astfel încât să poată fi deschise clustere de negocieri. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său din R. Moldova, Mihai Popșoi, din 22 iulie, la Chișinău.

Mihai Popșoi și Oana Țoiu au fost întrebați ce părere au despre o potențială decuplare a Republicii Moldova și Ucrainei în procesul de integrare europeană și dacă aceasta este „necesară”.

Șeful diplomației de la Chișinău a declarat că Republica Moldova își dorește să fie țară-membră a Uniunii Europene „împreună cu Ucraina”. „Ucraina este scutul care ne ferește de mai bine de trei ani de urgia agresorului. Și noi sprijinim Ucraina nu doar prin ajutorul umanitar pe care-l oferim, prin generozitatea de care au dat dovadă cetățenii Republicii Moldova vizavi de criza refugiaților, ceea ce ne-a oferit drept răspuns din partea comunității internaționale titlurile de știri „țară mică cu inimă mare”. Da această deschidere generozitate pe care au oferit-o cetățenii noștri este apreciată atât la Kiev, cât și în capitalele europene. Și avem ferma convingere că vom continua acest parcurs european așa încât să ajungem în mare familie europeană împreună, pentru că doar așa putem asigura pacea, stabilitatea și prosperitatea în întreaga regiune”, a adăugat Mihai Popșoi.

La rândul său, Oana Țoiu a spus că, din punctul de vedere al României, în procesul de integrare trebuie respectat „principiul de evaluare pe baza meritelor fiecărei țări”.

Dar când vorbim de meritele fiecărei țări, trebuie să fie foarte clar că Moldova a făcut niște progrese extraordinare, care sunt recunoscute de statele membre ale Uniunii Europene. Trebuie să fie foarte clar că Ucraina a făcut progrese semnificative. Și că, din perspectiva meritelor fiecărei țări, trebuie să găsim o soluție până la sfârșitul acestui an, astfel încât să fie deschise negocierile, și nu doar clusterul 1. Noi credem că există temei pentru deschiderea mai multor clustere pe parcursul acestui an”, a precizat ministra de Externe a României.

Amintim că Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țări-candidate la aderarea la UE în iunie 2022, iar aprobarea Consiliului European pentru deschiderea negocierilor de aderare în decembrie 2023. Primele conferințe interguvernamentale Moldova-UE și Ucraina-UE, care au marcat startul negocierilor de aderare, au avut loc pe 25 iunie 2024.

În prezent, cele două țări parcurg împreună procesul de aderare la UE, aflându-se în faza de screening bilateral. Pe 26 iunie, în cadrul Summit-ului Consiliului European, liderii celor 27 de state-membre ale blocului comunitar au adoptat o declarație în care remarcă, între altele, „progresele semnificative” înregistrate de Republica Moldova în procesul său de aderare și a încurajat Consiliul UE să treacă la următoarele etape, prin deschiderea grupurilor tematice, „atunci când sunt îndeplinite condițiile”. De asemenea, aceștia au luat act de evaluarea Comisiei Europene, potrivit căreia grupul tematic al elementelor fundamentale este gata să fie deschis.

În cazul Ucrainei, însă, Ungaria se opune începerii negocierilor de aderare.

Pe 26 iunie, aflat într-o vizită la Chișinău, eurodeputatul Nicu Ștefănuță a declarat că Parlamentul European exercită presiune asupra Budapestei pentru a debloca începerea negocierilor de aderare cu Ucraina – un blocaj care ar putea afecta și Republica Moldova. El a mai spus că nu este corect ca cele două țări să depindă una de alta în procesul de aderare la Uniunea Europeană, întrucât Moldova înregistrează progrese de două ori mai rapide decât oricare alt stat, iar acest lucru ar trebui să se reflecte în modul de desfășurare a negocierilor.

Iar pe 7 iulie, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a declarat că Republica Moldova va parcurge un traseu separat de Ucraina, în procesul de aderare, după deschiderea primului cluster de negocieri.

plahotniuc.md

Vladimir Plahotniuc a fost reținut, în Grecia. Surse NewsMaker: Și Constantin Țuțu

Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, a fost reținut în Grecia, au confirmat oficial canalele de comunicare Interpol din Atena, potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP). Sursele NewsMaker susțin că alături de Plahotniuc ar fi fost reținut și fostul deputat democrat Constantin Țuțu.

„Cu puțin timp în urmă, canalele de comunicare oficială Interpol din Atena, Grecia, ne-au informat că au fost reținuți doi cetățeni moldoveni. Unul dintre ei este Vladimir Plahotniuc”, a transmis IGP într-un comunicat, emis pe 22 iulie.

Deocamdată, autoritățile nu au oferit alte detalii despre circumstanțele reținerii, și nici nu au confirmat oficial reținerea lui Țuțu sau următorii pași procedurali.

***

Vladimir Plahotniuc, fost lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice.

În 2020, Interpol a refuzat includerea lui Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională. În noiembrie 2024, Procuratura Anticorupție a anunțat că Interpol a acceptat cererea de revizuire a deciziei pe care o luase în urmă cu patru ani. Pe 6 februarie 2025, Interpol a notificat Inspectoratul General al Poliției că a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Procuratura Anticorupție a precizat că mandatul de arest în privința lui Plahotniuc este vizibil acum în 196 țări care fac parte din Interpol.

Accidente Moldova/Telegram

Fată de 13 ani, lovită de un troleibuz în sectorul Buiucani. Minora, transportată la spital

O fetiță de aproximativ 13 ani a fost lovită de un troleibuz în această dimineață, în jurul orei 09:20, la intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Liviu Deleanu din Chișinău. Potrivit informațiilor preliminare, troleibuzul era condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Minora a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Deocamdată nu se cunosc circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul, acestea urmând a fi stabilite, a declarat pentru NM Cristina Talpă, ofițer de presă al Poliției capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
imagine simbol/profimedia

CEC propune peste 290 de secții de votare în diaspora, la parlamentare: Câte vor fi în Rusia, România și Ucraina

Comisia Electorală Centrală (CEC) propune deschiderea a 294 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din 28 septembrie. Lista este una preliminară și urmează să fie aprobată oficial. Secțiile sunt repartizate în peste 40 de țări în care se află cetățeni moldoveni.

Astfel, cele mai multe secții sunt planificate în:

  • Italia – 73 secții
  • Germania – 36 secții
  • Franța – 26 secții
  • Marea Britanie și România – câte 23 secții
  • Statele Unite ale Americii – 22 secții
  • Spania – 14 secții
  • Irlanda – 12 secții.

În schimb, în țările afectate de conflicte militare — precum Federația Rusă, Ucraina și Israel — vor fi deschise câte două secții de votare.

Prin comparație, la scrutinul din 2024 au fost deschise 231 de secții în 37 de țări.

CEC încurajează alegătorii care în ziua scrutinului se vor afla peste hotare să completeze formularul de înregistrare prealabilă, pentru a-și exprima intenția de vot. Termenul-limită pentru înregistrare este 14 august 2025, ora 23:59 (ora Republicii Moldova).

Decizia finală privind organizarea secțiilor de votare în străinătate va fi luată de Comisia Electorală Centrală până cel târziu la data de 24 august, conform termenelor stabilite de legislație.

adrese SV în străinătate_ AP 2025 15_07_25 (1) by EcaterinaNaconecinîi


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

PAS și Platforma DA, din nou împreună… și nu prea. Ideea unirii flancului proeuropean din Moldova a eșuat? ANALIZĂ

Perioada electorală din Moldova abia a început, dar le-a oferit deja alegătorilor două evoluții politice importante. Partidul de guvernământ PAS a inclus în lista sa electorală doi reprezentanți ai formațiunii Platforma „DA”, care, la scurt timp, a fost exclusă din Blocul „Împreună”. În paralel, fondatorul „DA”, Andrei Năstase, și fosta membră PAS, Olesea Stamate, au anunțat că vor candida independent la alegerile parlamentare. NewsMaker a analizat ce are de câștigat PAS și DA din această reconfigurare, ce soartă are opoziția proeuropeană și în ce măsură ar putea candidații independenți să complice calculele electorale ale PAS.

Cum PAS a exclus Platforma „DA” din alegeri

La sfârșitul săptămânii trecute, liderul partidului de guvernământ PAS, Igor Grosu, a declarat că formațiunea pe care o conduce a purtat negocieri cu Blocul „Împreună” în vederea formării unei coaliții în viitorul parlament. Potrivit unuia dintre liderii Blocului, președintele Partidului „Schimbării”, Ștefan Gligor, PAS a propus reprezentanților Blocului trei locuri în lista sa electorală.

Dintre partidele componente ale blocului, doar Platforma „Demnitate și Adevăr” și-a exprimat disponibilitatea de a participa la alegeri pe listele PAS. Informația a fost confirmată de liderul DA, Dinu Plîngău, care a precizat că discuțiile durează de mai bine de o lună, iar obiectivul principal este prevenirea „revenirii la putere a forțelor pro-ruse”. Ulterior, Platforma „DA” a anunțat că nu va participa în alegeri cu o listă proprie: doi dintre reprezentanții săi, Dinu Plîngău și Stela Macari, vor candida pe listele PAS.

După acest anunț, Blocul „Împreună” a exclus Partidul „DA” din componența sa și a acuzat PAS de „distrugerea flancului politic proeuropean”. Astfel, în Blocul „Împreună” au rămas doar Partidul „Schimbării” și Partidul „Verde Ecologist”.

PAS și-a justificat acțiunile prin dorința de a consolida electoratul proeuropean, pentru a nu permite venirea la putere a partidelor orientate spre cooperarea cu Rusia. Reprezentanții formațiunii au precizat că nu este vorba despre formarea unui bloc electoral. Dinu Plîngău și Stela Macari, incluși pe lista de candidați a PAS, vor părăsi oficial Platforma „DA”.

Politologul Ion Tăbârță consideră că beneficiul unei asemenea decizii pentru Platforma „DA” nu este evident, deoarece accederea reprezentanților săi în parlament nu este garantată, iar partidul, în același timp, renunță complet la participarea în alegeri. Potrivit lui, pentru ca Plîngău și Macari, aflați pe locurile 42 și 47 din listă, să intre în parlament, PAS ar trebui să obțină aproape o majoritate a voturilor.

„Majoritatea comentatorilor politici consideră un astfel de rezultat puțin probabil. Este evident că PAS încearcă astfel să elimine concurenții de pe flancul politic de dreapta. Ei vor să plaseze electoratul proeuropean în fața unei alegeri fără alternativă: există doar PAS și atât”, consideră el.

Ce problemă încearcă să rezolve PAS

Este important de menționat că PAS, partidul aflat la guvernare, domină în prezent flancul proeuropean. Celelalte formațiuni care susțin integrarea europeană nu beneficiază de o susținere semnificativă în rândul alegătorilor și, potrivit sondajelor, au șanse minime de a accede în viitorul Parlament. Tocmai acest lucru reprezintă principala provocare pentru PAS. Dacă Blocul „Împreună” ar fi avut șanse reale să depășească pragul electoral de 7%, nu ar mai fi fost nevoie de o înțelegere specială — o coaliție ar fi putut fi formată ulterior, după alegeri.

Conform unui sondaj realizat recent de compania sociologică Ateș Research, PAS ar fi votat de 27,4% dintre respondenți, Partidul Socialiștilor (PSRM) – de 10,4%, Blocul „Alternativa” – 6,6%, Blocul „Victorie” – 6,2%, iar Partidul „Nostru” – 5,4%. Celelalte partide nu ating nici măcar 3%, inclusiv Blocul „Împreună”, care este susținut de doar 2,2% dintre participanți.

Dacă luăm în considerare doar respondenții deciși, PAS ar acumula 39,31% din voturi. Acest rezultat ar putea să nu fie suficient pentru a obține majoritatea mandatelor în viitorul parlament și pentru a forma singură guvernul. Trebuie făcute totuși două precizări: sondajele nu includ voturile diasporei și ale locuitorilor din regiunea transnistreană, iar sociologii atrag atenția că alegătorii indeciși sunt mai înclinați să voteze cu partidele de opoziție.

Sistemul electoral din Republica Moldova este astfel conceput încât voturile acordate partidelor care nu trec pragul electoral sunt redistribuite proporțional între partidele care intră în parlament. Cu alte cuvinte, dacă Blocul „Împreună” ar obține, să presupunem, 4% din voturi, acestea ar fi împărțite între PAS, PSRM, Blocul „Alternativa”, Partidul „Nostru” și Blocul „Victorie” (în cazul în care acesta va reuși să conteste sau să evite refuzul CEC de a-i înregistra la parlamentare). Într-un astfel de scenariu, voturile alegătorilor proeuropeni ar putea ajunge inclusiv la partide pro-ruse sau la politicieni sceptici față de integrarea europeană a Republicii Moldova.

Totuși, Ion Tăbârță se îndoiește că întregul electorat al Platformei „DA” (2–3%) va vota cu PAS. „Cel mai probabil, acest electorat se va dispersa și este posibil să susțină Blocul „Împreună” sau alt partid. O parte dintre acești alegători l-ar putea sprijini pe Andrei Năstase, care deja a anunțat că va candida independent”, a declarat politologul.

Ce se va întâmpla cu opoziția proeuropeană

Liderii Blocului „Împreună” au anunțat pe 21 iulie că, în pofida deciziei foștilor colegi, intenționează să participe la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Totuși, după excluderea Platformei „DA” din bloc, șansele acestuia de a accede în parlament au devenit și mai mici.

„Din păcate, nici liderii PAS, nici Dinu Plîngău, nici alți reprezentanți ai Platformei „DA” nu au dat dovadă de maturitatea necesară pentru a înțelege că interesele de partid înguste – cum ar fi dorința de a merge în această campanie electorală sub culoarea galbenă și alături de cei care s-au uzat în procesul de guvernare din ultimii patru ani – nu ar trebui să primeze”, a declarat Gligor.

Între timp, fostul președinte al Platformei „DA”, Andrei Năstase, a anunțat că intenționează să candideze la parlamentare în calitate de candidat independent, contând pe voturile celor dezamăgiți de partidele existente. În afară de el, și fosta membră PAS, deputata Olesea Stamate, a declarat că va participa la alegeri tot ca independentă.

Tăbârță consideră că Năstase are puține șanse să atragă voturi de la PAS, deoarece și-a pierdut în mare parte electoratul pe care îl avea Platforma „DA”. În schimb, apariția Olesei Stamate este, în opinia analistului, un fenomen mai interesant, deoarece inițial se aștepta ca ea să participe pe listele vreunui partid. „Poate nu a primit oferte sau poate nu i-au convenit. Cel mai probabil, doamna Stamate se gândește la viitorul ei politic, iar această campanie poate deveni pentru ea un punct de lansare. Ea va încerca să-și creeze o imagine politică independentă”, crede expertul.

Totodată, el presupune că, în primul rând, Stamate va încerca să scape de eticheta care i-a fost pusă de foștii colegi de partid după scandalul privind amnistia. În plus, în opinia lui Tăbârță, Stamate ar putea acumula un anumit capital politic și electoral, pentru ca în viitor să încerce să-și creeze propriul partid sau să preia conducerea unuia deja existent.

Directorul companiei sociologice iData, Mihai Bologan, a scris pe canalul său de Telegram că Năstase și Stamate vor face același lucru pe care l-ar fi făcut Blocul „Împreună” sau Platforma „DA” dacă ar fi participat la alegeri: vor lupta cu PAS pentru voturile din flancul de dreapta. „Personal nu cred că vreun candidat independent va ajunge vreodată în parlament, având în vedere pragul de 2%, care este de neatins pentru marea majoritate a partidelor”, a declarat el.

În istoria Republicii Moldova nu a existat niciun caz în care un candidat independent să fi intrat în parlament în condițiile sistemului electoral proporțional. Cel mai aproape de acest obiectiv a fost Oleg Brega, care în 2014 a obținut 0,88% sau 14 mii de voturi. Judecând după rezultatele alegerilor parlamentare precedente, pentru a ajunge în legislativ, un candidat independent trebuie să obțină aproximativ 30 de mii de voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: