Epopeea Air Moldova continuă: Un zbor de la Tbilisi – amânat și anulat de cinci ori
Full Article 3 minutes read

Epopeea Air Moldova continuă: Un zbor de la Tbilisi – amânat și anulat de cinci ori

Bani pierduți, planuri stricate și nervii întinși la maxim. Cu asta s-au ales pasagerii care au călătorit astăzi din Tbilisi la Chișinău, cu bilete procurate de la Air Moldova. Zborul lor a fost amânat, apoi anulat, apoi transferat pe o altă zi, și așa de mai multe ori, au povestit oamenii pentru Jurnal TV. Într-un final, zborul a avut loc cu o zi mai devreme decât a fost programat inițial, iar mulți nu ar fi reușit să ajungă la timp la Aeroport, spun pasagerii.

Olga, o femeie din Kiev, a rămas blocată în Tbilisi pentru trei zile din cauza amânării în continuu a zborului său, operat de compania Air Moldova. Femeia a plecat în Georgia să-și vadă fiica și nepoata. Pe 22 aprilie trebuia să fie deja în Chișinău, ca apoi să se întoarcă în Ucraina, dar planurile i-au fost date peste cap. Povestește că zborul a fost amânat și anulat de cinci ori. Disperată, femeia a procurat bilete de avion de la o altă companie, ca să ajungă la Chișinău, prin Varșovia. Dar în ultima clipă a aflat că Air Moldova va opera totuși un zbor din Tbilisi astăzi. Olga povestește că a pierdut peste 200 de euro.

„Îmi făceam griji mari, plângeam. Imaginați-vă că am rămas în Tbilisi, dar aveam concediu doar pentru o săptămână. Acolo e nepoata mea, am nevoie să o vizitez mai des, iar zborul din Moldova a fost cel mai simplu și comod. Dar cred că nu voi mai zbura de aici”, a declarat femeia, pentru Jurnal TV.

O altă familie, cu doi copii, la fel a fost nevoită să-și schimbe planurile. Au venit în Tbilisi să viziteze locurile turistice, iar spre sfârșitul vacanței au fost informați că trebuie să zboare cu o zi mai devreme. Familia a ratat o zi de plimbări și excursii prin oraș.

Deși oamenii au procurat bilete de la Air Moldova, zborul de astăzi Tbilisi-Chișinău a fost operat de o altă companie aeriană, iar avionul aparținea unei companii ucrainene.

Pe 21 aprilie, Air Moldova a anunțat că își anulează toate zborurile până pe 25 aprilie. Motivul invocat a fost – deficitul de resurse financiare. Compania a dat asigurări atunci că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora. În reacție, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că Air Moldova s-ar confrunta cu datorii enorme, generate intenționat. Speakerul cerut procuraturii și AAC să investigheze, în acest context, modul în care Air Moldova a gestionat veniturile acumulate în timpul activității sale. Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a informat despre inițierea unui control inopinat la companie, care de mai multe ori nu s-ar fi conformat recomandărilor autorității. La scurt timp, Air Moldova a anunțat că va reuși să opereze o parte din zborurile anulate mai devreme.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: