Control inopinat la Air Moldova, după ce compania și-a anulat toate zborurile până pe 25 aprilie. Anunțul AAC
Full Article 2 minutes read

Control inopinat la Air Moldova, după ce compania și-a anulat toate zborurile până pe 25 aprilie. Anunțul AAC

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că inițiază un control inopinat la Air Moldova, după ce compania aeriană și-a anulat toate zborurilor planificate în perioada 21-25 aprilie, din cauza problemelor financiare majore cu care se confruntă.

Autoritatea Aeronautică Civilă menționează, într-un comunicat emis, că a reclamat în repetate rânduri despre deficiențele grave de ordin financiar a operatorului, depistate în cadrul activității de control. AAC precizează, în acest sens, că ar fi solicitat operatorului Air Moldova, încă în luna noiembrie 2022, să prezinte un Plan de acțiuni corective (PAC) care să contribuie la remedierea situației financiare precare. Însă, în schimbul prezentării unor acțiuni concrete de remediere, operatorul a contestat toate actele de control și a mers în instanță pentru a solicita anularea acestora. Pentru nerespectare solicitării AAC, operatorului aerian i s-a aplicat o sancțiune contravențională, suplimentar fiind emisă o nouă prescripție inspectorială.

AAC reiterează în nota informativă emisă că pasagerii ale căror zboruri au fost anulate pot apela la telefonul consumatorului – (022) 823583 sau își pot revendica drepturile accesând acest link:https://www.caa.md/protectia-consumatorului-pasi-de-urmat-in-cazul-anularii-sau-retinerii-unui-zbor-3-561

„Invităm consumatorii să fie prudenți și să ne contacteze în cazul în care sunt vizați de anulările de zbor ale operatorului aerian privat Air Moldova”, îndeamnă AAC.

De menționat că compania aeriană Air Moldova a anunțat astăzi își anulează toate zborurile planificate din 21 aprilie până la 25 aprilie 2023. Compania dă asigurări că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora. Air Moldova anunță că motivul care stă la baza deciziei este deficitul de resurse financiare cu care se confruntă Compania. În reacție, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că Air Moldova s-ar confrunta cu datorii enorme, generate intenționat. Speakerul cerut procuraturii și AAC să investigheze, în acest context, modul în care Air Moldova a gestionat veniturile acumulate în timpul activității sale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: