Ex-comuniștii Igor Dodon și Sergiu Sîrbu au dat nas în nas la Curtea de Apel
Full Article 2 minutes read

Ex-comuniștii Igor Dodon și Sergiu Sîrbu au dat nas în nas la Curtea de Apel

Foștii comuniști Igor Dodon și Sergiu Sîrbu s-au întâlnit astăzi pe holurile Curții de Apel Chișinău. În timp magistrații urmau să decidă dacă fostul președinte al țării, Igor Dodon, rămâne sau nu în arest la domiciliu, Sîrbu avea să afle dacă are sau nu dreptul să părăsească localitatea unde își are domiciliul. Cei doi ex-comuniști s-au salutat și au dat mâna unul cu celălalt. Imaginile video au fost surprinse de TV8.

Contactată de NM pentru a afla ce a făcut Sîrbu la Curtea de Apel, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec a declarat că cel din urmă s-a prezentat la ședința de judecată în care magistrați aveau să decidă dacă fostul deputat are sau nu dreptul să-și părăsească locuința.

„Domnul Sârbu are măsura preventivă sub forma de liberare provizorie sub control judiciar prelungita la 22.08.2022 cu 60 de zile de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Din considerentul că prin decizia din 22.08.2022 magistrații nu i-au luat obligația de a nu părăsi localitatea unde își are domiciliul, procurorul de caz a contestat cu recurs”, a declarat Cherpec pentru NM.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a PG, în rezultatul examinării, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul formulat de procurorul de caz.

Între timp, magistrații Curții de Apel s-au expus și în cazul lui Dodon. Judecătorii au respins recursul avocaților care au cerut eliberarea fostului șef de stat din arest la domiciliu, precum și recursul acuzării, care a cerut „înăsprirea” măsurii preventive.

Precizăm că fostul președinte al țării, Igor Dodon, este cercetat penal pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

La rândul său, fostul deputat Sergiu Sîrbu este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, alături de alți 4 ex-parlamentari: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: