Ex-procurorul anticorupție, Roman Statnîi, reținut în dosarul VENTO
Full Article 2 minutes read

Ex-procurorul anticorupție, Roman Statnîi, reținut în dosarul VENTO

Fostul subaltern al șefului suspendat al procuraturii anticorupție a fost reținut, pe 26 ianuarie, la sediul PCCOCS, după ce a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit de ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Toate aceste acțiuni, potrivit unui comunicat al procuraturii, au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”, cărora, în coparticipare cu șeful său de atunci Viorel Morari (actualul șef suspendat al procuraturii anticorupție), doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Menționăm că, recent, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării ”VENTO”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Potrivit procuraturii generale, pe parcursul zilei de 27 ianuarie, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.

Tot pe 27 ianuarie, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze contestația PCCOCS împotriva încheierii judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al procuraturii anticorupție a fost respins integral.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: