Excursie fatală prin catacombele Moscovei. Toți membrii unui grup, inclusiv ghidul, au fost găsiți morți
Full Article 3 minutes read

Excursie fatală prin catacombele Moscovei. Toți membrii unui grup, inclusiv ghidul, au fost găsiți morți

Opt persoane au murit în catacombele Moscovei, care au coborât în ​​canalizare pentru o excursie pe 20 august. Aventura ar fi ieșit de sub control din cauza ploilor torențiale. Directorul companiei care ar fi organizat turul a fost reținut, informează BBC

Pe 20 august, un grup din opt persoane, printre care și șeful serviciului de PR «Ланит», Dmitrie Markușkin, în vârstă de 47 de ani, împreună cu fiica sa de 15 ani, dar și o ruda de a lor de 18 ani cu iubita lui, au pornit într-o excursie în catacombele Moscovei. Ghidul turului a fost Constantin Filipov.

Potrivit unui anunț pe site-ul companiei, care la moment nu mai este disponibil, excursia a costat 9 mii de ruble (n.r aproximativ 1700 de lei). Totodată, în anunț era menționat că pe timp de ploaie turul nu se efectuează. De ce a fost încălcată această condiție nu se știe.

Astfel, o ploaie puternică însoțită de vânturi puternice, furtuni și grindină a lovit Moscova duminică. În mai puțin de o oră, 40% din precipitațiile lunare au căzut în oraș și regiune. Străzile unor zone ale orașului au fost inundate.

A doua zi, a fost deschis un dosar penal pe faptul decesului persoanelor în temeiul articolului privind prestarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță. Directorul companiei Sputnik, Alexander Kim, care vindea excursii, a fost reținut la Sankt Petersburg. El urmează să fie transferat la Moscova. Nikita Dubaș este o altă persoană, care a fost reținută pentru organizarea turului. A treia persoană implicată în dosarul penal, potrivit anchetatorilor, a zburat în Emiratele Arabe Unite.

Pe 22 august, corpurile tuturor celor opt persoane, care au coborât în ​​catacombele râului Neglinka, au fost găsite. Anchetatorii au început procedura de identificare.

„90% a fost probabilitatea unei salvari de succes. Traseul Neglinka este de la Teatrul Durov la Hotel Metropol. Există locuri pe această secțiune unde te poți ascunde și ajunge la ieșire în 10 minute. Cred că Constantin a greșit traseul, a făcut un fel de prostie de neiertat, iar acest lucru a dus la faptul că au ajuns într-o secțiune din care era imposibil să iasă – chiar și cu o creștere puternică a nivelului și o creștere a nivelului apei”,  a declarat expertul în catacombe, Daniel Davîdov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: