FOTO Morți și răniți, inclusiv copii, după ce un centru comercial din Rusia a fost bombardat. Moscova dă vina pe Kiev
Full Article 2 minutes read

FOTO Morți și răniți, inclusiv copii, după ce un centru comercial din Rusia a fost bombardat. Moscova dă vina pe Kiev

Un centru comercial din regiunea rusească Belgorod a fost atacată cu rachete, pe 15 februarie, scrie publicația Meduza. Mai multe fragmente de rachetă ar fi căzut, inclusiv, pe stadionul unei școli. Potrivit sursei, care face trimitere la autoritățile locale, în urma atacului, cel puțin cinci persoane au decedat, inclusiv un copil. Alte cel puțin 18 persoane au fost rănite, printre care 5 copii, mai scrie presa rusă.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov, a avertizat cu puțin timp înainte de atac că în oraș răsună sirenele și a îndemnat locuitorii să rămână în case.  Între timp, Ministerul rus al Apărării a anunțat că Ucraina a încercat să lovească teritoriul Rusiei folosind sistemul de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire. Potrivit Ministerului rus al Apărării, sistemele de apărare aeriană au distrus 14 rachete deasupra regiunii Belgorod. Mesajul departamentului militar nu spune nimic despre consecințele atacului și victimele acestuia.

Nici autoritățile din regiunea Belgorod nu au raportat, deocamdată, potrivit sursei citate, despre bombardamentul în sine și consecințele acestuia.

Pe 30 decembrie 2023, Belgorod a fost supus celui mai puternic bombardament al Forțelor Armate ucrainene de la începutul războiului. În urma atacului, 25 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite. Bombardarea masivă a orașului a avut loc a doua zi după ce trupele ruse au lansat un atac asupra Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: