Există pericol iminent de agresiune militară în Moldova? Precizările Ambasadei Marii Britanii la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Există pericol iminent de agresiune militară în Moldova? Precizările Ambasadei Marii Britanii la Chișinău

Ambasada Marii Britanii la Chișinău  afirmă că nu are niciun motiv să creadă că Republica Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară. Mai mult, într-un comunicat emis pe 4 mai, ambasada precizează că misiunea sa diplomatică continuă să lucreze în țara noastră și este în totalitate concentrată pe consolidarea relațiilor dintre cele două state.

„Contrar opiniilor exprimate într-o serie de articole apărute recent în presa internațională, noi nu avem niciun motiv să credem că Republica Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară. Salutăm politicile reformiste asumate de Guvernul Republicii Moldova și comunicarea publică responsabilă, care face față provocărilor deliberate țintite ce cei care se pare că ar încerca să submineze stabilitatea și securitatea în țară”, notează sursa citată.

În altă ordine de idei, ambasada Marii Britanii califică drept inexactă și falsă declarația făcută pe 29 aprilie de ministrul rus de Externe al Federației Ruse Serghei Lavrov. Reacția vine după ce, într-un interviu pentru agenția de știri Al Arabiya, Lavrov a spus că Moldova a fost „trasă în NATO”.

În context, sursa citată reiterează că Marea Britanie și aliații săi din NATO respectă pe deplin neutralitatea Moldovei, consacrată la articolul 11 din Constituția Republicii Moldova.

„Salutăm și sprijinim apelul la calm al Guvernului Republicii Moldova ca răspuns la recentele evenimente alarmante din regiunea Transnistreană a Republicii Moldova. Condamnăm și regretăm fluxul constant de știri false vehiculate în diverse surse media”, comunică Ambasada Marii Britanii.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: