Fermierii români au blocat un punct de trecere a frontierei cu Moldova. Circulația camioanelor – interzisă
Full Article 1 minutes read

Fermierii români au blocat un punct de trecere a frontierei cu Moldova. Circulația camioanelor – interzisă

Serviciul Vamal atenționează că România a interzis temporar circulația camioanelor prin postul vamal de frontieră Costești – Stânca, de la graniță cu Moldova. Se întâmplă după ce fermierii români au blocat vama, luni, 15 ianuarie.

„Traversarea camioanelor prin postul vamal de frontieră Costești – Stânca este restricționată. La această oră, partea română interzice temporar circulația camioanelor din cauza acțiunilor de grevă a transportatorilor și fermierilor din România. Cu actualizare la subiect vom reveni”, anunță Serviciul Vamal.

ACTUALIZARE 19:17: Serviciul Vamal anunță că activitatea postului vamal de frontieră Costești – Stânca a fost reluată în regim ordinar.

Transportatorii şi fermierii români au demarat miercuri, 10 ianuarie, o serie de proteste, nemulțumiți de accizele mari la motorină, prețurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Ei au protestat inclusiv la graniță cu Ucraina și au blocat, până acum, mai multe șosele din România.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: