Focuri de armă în centrul capitalei. Un polițist a fost reținut de CNA, pentru mită
Full Article 2 minutes read

Focuri de armă în centrul capitalei. Un polițist a fost reținut de CNA, pentru mită

Un angajat al poliției a fost reţinut, astăzi, 13 decembrie, de ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurori. Potrivit unui comunicat publicat de reprezentanții instituției, individul este bănuit de corupție. În timpul reținerii, oamenii legii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de avertisment. 

Oamenii legii au fost sesizați în urma unui denunţ la linia naţională anticorupţie. Potrivit denunţătorului, acum câteva zile, un echipaj al Batalionului pentru reacţionare operativă Centru l-a stopat pentru traversarea neregulamentară la culoarea roşie a semaforului şi pentru aflare în stare de ebrietate la volan. După verificare,  poliţistul-şofer l-a escortat la domiciliu, iar ca să-l scape de pedeapsă i-ar fi cerut 1000 de euro.

CNA a pornit o urmărire penală pentru corupere pasivă. Astăzi, poliţistul a fost reţinut în momentul primirii banilor, dar a încercat să fugă de la faţa locului, sfidând avertismentele ofițerilor CNA. Pentru a-l reţine, oamenii legii au efectuat două focuri de avertisment în sus, după care l-au imobilizat.

În prezent, poliţistul se află la sediul CNA şi este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Acesta urmează să fie reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

Amintim că, de la începutul anului, mai mult de 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: