Fostul președinte al Curții de Apel Bălți a depus o cerere de demisie
Full Article 2 minutes read

Fostul președinte al Curții de Apel Bălți a depus o cerere de demisie

Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a depus o cerere de demisie. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Gheorghieș este acuzat în dosarul îmbogățirii ilicite. 

La ședința CSM din 22 martie, Dorel Musteață a spus că Consiliul a primit „o scurtă declarație” în care Gheorghieș a anunțat că intenționează să demisioneze. El nu a precizat dacă urmează să fie prezent la ședința CSM când va fi luată în considerare cererea sa de demisie. Membrii CSM au declarat că vor clarifica acest lucru, ca mai târziu să decidă când va fi examinată cererea de demisie.

Amintim că, în cadrul ședinței din 16 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat inițierea urmăririi penale în cazul judecătorului Alexandru Gheorghieș, numit în 2016 în funcția de președinte al Curții de Apel Bălți.

Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Astfel, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS, au constatat existența bănuielii rezonabile că, începând cu anul 2014 magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: