Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei a fost găsit mort. Acesta a suferit o rană prin împușcare
Full Article 2 minutes read

Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei a fost găsit mort. Acesta a suferit o rană prin împușcare

Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate (SNB) al Armeniei, Gheorghii Kutoian, a fost găsit mort, vineri, în capitala Erevan, după ce a fost împușcat dintr-o armă de foc, au anunţat autorităţile armene, informează astăzi, 17 ianuarie, Kavkaskii Uzel.

Acesta a fost găsit într-un apartament din capitala Armeniei.

„Corpul neînsuflețit al fostului director al SNB a fost găsit într-un apartament din Erevan, cu o rană produsă de o armă de foc. La locul faptei lucrează polițiștii și criminaliștii”, a scris pe pagina sa de Facebook secretarul de presă al Comitetului de Anchetă.

Apropiat al fostului preşedinte Serzh Sargsyan, Gheorghii Kutoian avea 39 de ani. Acesta a condus SNB din 2016 până la destituirea sa, în mai 2018, după instalarea la putere a reformatorului Nikol Pashinyan, după trei săptămâni de proteste antiguvernamentale.

Este pentru a doua oară în câteva luni când un fost responsabil al organelor de securitate din Armenia este găsit mort. În septembrie 2019, trupul neînsufleţit al fostului şef al poliţiei Hayk Harutyunyan a fost găsit la domiciliul său, victimă a unei răni la cap cu foc de armă.

Harutyunyan, care a condus poliţia armeană din 2003 până în 2008, a fost audiat ca martor în procesul care se desfăşoară în prezent împotriva fostului preşedinte Robert Kocharyan, acuzat că a pus la cale o lovitură de stat care a dus la manifestaţii sângeroase în 2008.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: