Armenia blochează difuzarea emisiunilor propagandistului rus Vladimir Soloviov. Motivul
Full Article 2 minutes read

Armenia blochează difuzarea emisiunilor propagandistului rus Vladimir Soloviov. Motivul

Rețeaua de Televiziune și Radiodifuziune din Armenia a blocat difuzarea programelor de autor ale propagandistului rus Vladimir Soloviov. Anunțul a fost făcut pe 29 martie, într-o publicație pe Facebook, de viceministrul armean pentru industrie high-tech Avet Pogoșian.

CJSC, Rețeaua de Televiziune și Radiodifuziune din Armenia, în baza articolelor 5 și 6 din acordul „Cu privire la cooperarea în domeniul telecomunicațiilor de masă între Guvernul Republicii Armenia și Guvernul Federației Ruse”, având în vedere încălcările constante înregistrate în regiune au blocat difuzarea programelor „Seara cu Vladimir Soloviov” și „Seara de duminică cu Vladimir Soloviov” (…) pe pe teritoriul Republicii Armenia”, a declarat Pogoșian, potrivit Hotnews.

Articolul 5 din acordul invocat asigură „excluderea programelor cu conținut ofensator la adresa popoarelor și a valorilor naționale” și „excluderea interferențelor în campaniile electorale și în viața politică internă”.

Iar articolul 6 stabilește „respectarea regulilor în timpul sărbătorilor și comemorărilor naționale” și „respectarea regulilor generale în timpul legii marțiale și al stării de urgență”.

Precizăm că Vladimir Soloviov, un susținător al invaziei ruse din Ucraina, este cunoscut pentru discursul său agresiv. În septembrie 2023, propagandistul a făcut o declarație ostilă față de Armenia în contextul deteriorării relațiilor dintre Moscova și Erevan. Atunci, Soloviov sugera ca Moscova să trimită din nou trupe să atace nu doar Georgia, ci și în Armenia. „De data aceasta nu ne vom opri lângă Tbilisi”, a declarat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: