FOTO Arme și echipamente laser. Bunurile găsite de vameși în bagajul unui străin și mașina unui moldovean 
Full Article 2 minutes read

FOTO Arme și echipamente laser. Bunurile găsite de vameși în bagajul unui străin și mașina unui moldovean 

Echipamente cu efect laser, în valoare de zeci de mii de euro, au fost depistate în mașina unui moldovean care intenționa să plece în România. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 26 aprilie, la postul vamal Leușeni. Iar la Aeroport, în bagajul de cală al unui cetățean al Israelului în vârstă de 17 ani au fost găsite două pistoale, 11 balonașe de gaz și bile din metal.

Vameșii de la Leușeni au depistat echipamente cu efect laser, în valoare de zeci de mii de euro.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 26 aprilie, în cadrul postului vamal Leușeni, pe direcția intrare în țară. Controlului vamal a fost supus un mijloc de transport de model „Hyundai Tucson”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova.

Șoferul, un conațional în vârstă de 35 de ani a comunicat că nu are nimic de declarat și că transportă doar lucruri personale. În rezultatul controlului vamal au fost depistate în locul destinat roții de rezervă și în salon sub lucrurile personale, două cutii din plastic cu echipamente laser. Preventiv a fost stabilit că valoarea echipamentului se estimează la zeci de mii de euro”, au declarat vameșii, adăugând că bunurile au fost ridicate, iar cazul este examinat în continuare.

Iar Poliția de Frontieră a anunțat că a depistat în bagajul de cală al unui pasager de pe ruta „Chișinău-Tel Aviv” două pistoale, 11 balonașe de gaz și bile din metal.

Cazul a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe 25 aprilie 2023, în jurul orei 19:00.

În cadrul controlului trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat pasagerul de 17 ani, cetățean al Israelului. La scanarea bagajului, polițiștii de frontieră au observat obiecte din metal presupuse a fi arme, ulterior verificării fizice să fie descoperite pistoale cu aer comprimat, balonașele de gaz și pachete cu zeci de bile din metal. Bunurile au fost ridicate, urmând să fie supuse expertizei balistice”, au menționat polițiștii de frontieră.

FOTO Arme și echipamente laser. Bunurile găsite de vameși în bagajul unui străin și mașina unui moldovean 

Telegram/Serviciul Vamal al Republicii Moldova

FOTO Arme și echipamente laser. Bunurile găsite de vameși în bagajul unui străin și mașina unui moldovean 

border.gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: