FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării”
Full Article 2 minutes read

FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării”

Drumul de centură al oraşului Comrat a fost dat pe 21 octombrie în exploatare. Lucrările de construcție a porțiunii de 18,3 km de drum au durat mai bine de 3 ani și au presupus o investiție de 29,5 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.  La eveniment a participat și prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Mă bucur că, începând de astăzi, grație acestui drum de ocolire, proiectat și executat conform tuturor normelor europene, fluxul de transport ce traversa până acum orașul Comrat se va fluidiza. Asta înseamnă și o degajare a transportului spre sudul țării, dar și timp câștigat pentru șoferi. Ne dorim foarte mult ca toate drumurile din Moldova să arate așa, într-o stare foarte bună”, a declarat Natalia Gavrilița.

FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării” FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării”

Lucrările de execuție a segmentului de drum au fost finalizate încă în luna august, iar până în prezent au fost trasate marcajele rutiere termoplast.

Drumul are 6 poduri, 3 sensuri giratorii și un pasaj peste calea ferată.

Șoseaua de centură a orașului Comrat face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3 care duce spre Giurgiulești.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița întreprinde astăzi într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: