FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării”
Full Article 2 minutes read

FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării”

Drumul de centură al oraşului Comrat a fost dat pe 21 octombrie în exploatare. Lucrările de construcție a porțiunii de 18,3 km de drum au durat mai bine de 3 ani și au presupus o investiție de 29,5 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.  La eveniment a participat și prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Mă bucur că, începând de astăzi, grație acestui drum de ocolire, proiectat și executat conform tuturor normelor europene, fluxul de transport ce traversa până acum orașul Comrat se va fluidiza. Asta înseamnă și o degajare a transportului spre sudul țării, dar și timp câștigat pentru șoferi. Ne dorim foarte mult ca toate drumurile din Moldova să arate așa, într-o stare foarte bună”, a declarat Natalia Gavrilița.

FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării” FOTO Drumul de centură al oraşului Comrat, dat în exploatare. Gavrilița: „Înseamnă o degajare a transportului spre sudul țării”

Lucrările de execuție a segmentului de drum au fost finalizate încă în luna august, iar până în prezent au fost trasate marcajele rutiere termoplast.

Drumul are 6 poduri, 3 sensuri giratorii și un pasaj peste calea ferată.

Șoseaua de centură a orașului Comrat face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3 care duce spre Giurgiulești.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița întreprinde astăzi într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: