(FOTO) Putin i-ar fi cumpărat Alinei Kabaeva cel mai mare apartament din Rusia. Dispune de piscină, cinematograf și pistă de aterizare
Full Article 3 minutes read

(FOTO) Putin i-ar fi cumpărat Alinei Kabaeva cel mai mare apartament din Rusia. Dispune de piscină, cinematograf și pistă de aterizare

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-ar fi cumpărat campioanei olimpice la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, cel mai mare apartament din Rusia. Penthouse-ul luxos ar valora circa 90 milioane de ruble, scrie currenttime.

Este vorba despre un apartament cu două etaje, care a fost construit în complexul rezidențial din Soci „Royal Park”. Suprafața acestuia este de 2,6 mii de metri pătrați. Penthouse-ul are o piscină, un cinema, o terasă și un heliport privat.

Valentin Iudașchin a lucrat la proiectarea penthouse-ului. În 2021, CIAN a recunoscut acest edificiu drept „cel mai mare apartament din Rusia”.

În 2011, penthouse-ul, conform „Proiectului”, Oleg Rudnov a emis valoarea nominală a lui Putin. El a fost, după cum notează ziarul, cel care în anii 2000 a transferat proprietatea de lângă Piața Palatului din Sankt Petersburg amantei președintelui rus, Svetlana Krivonoghih.

Mai târziu, penthouse-ul a trecut fiului său Serghei. Iar banii pentru achiziționarea acestui apartament, potrivit unui fost manager de top al unuia dintre prietenii președintelui, au venit la Rudnov din „poșeta” prezidențială – offshore-ul cipriot Ermira.

Potrivit sursei „Proiectului”, Rudnov a cumpărat apartamentul special pentru Alina Kabaeva. Acest lucru este confirmat indirect de faptul că două apartamente de la etajele superioare și adiacente ale complexului rezidențial penthouse au fost eliberate bunicii Kabaeva, Anna Zațepilina. Ei, după cum notează ziarul, au fost, de asemenea, cumpărați „la ieftin” – pentru 20,7 milioane de ruble, dar acum astfel de apartamente costă 65 de milioane de ruble.

Pentru a se asigura că penthouse-ul din Parcul Regal este conectat cu Kabaeva, corespondentul Proiectului a mers la Soci și, sub pretextul unui cumpărător, s-a întâlnit cu doi agenți imobiliari care vindeau apartamente în această clădire. Ei au mărturisit independent unul de celălalt: au auzit că penthouse-ul era „deținut de Kabaeva”.

Anterior, Centrul de Dosare a aflat că oameni din anturajul lui Putin o ajută pe Kabaeva de 15 ani: ea a primit de la ei imobile și un împrumut de 12,3 miliarde de ruble. În special, publicația, citând datele Rosreestr, a indicat că Kabaeva, mama, sora și bunica ei dețin 10 apartamente în Moscova și Sankt Petersburg, o cabană în Soci, două case și două terenuri în satul de casă de vacanță Uspenskoye din regiunea Moscovei. Valoarea lor totală de piață, potrivit centrului, ajunge la 2,5 miliarde de ruble.

Alina Kabaeva este șeful consiliului de administrație al National Media Group. Viața ei personală este adesea asociată cu președintele Rusiei. Wall Street Journal a scris că sportiva ar putea fi mama a „cel puțin trei copii” ai lui Putin. Jurnaliştii susţin că în 2015 a născut un copil de la Putin în Elveţia, iar în 2019 – încă doi gemeni la Moscova. Kremlinul nu a comentat niciodată în mod semnificativ niciun raport despre copiii lui Putin, refuzând să recunoască problema ca parte a interesului public. După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, i-au fost impuse sancțiuni de către SUA, UE, Marea Britanie, Canada, Australia și Japonia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: