Ar fi fost violată de un bărbat în timp ce prietenul ei a adormit: ulterior victima s-a sinucis. Ce riscă învinuitul
Full Article 3 minutes read

Ar fi fost violată de un bărbat în timp ce prietenul ei a adormit: ulterior victima s-a sinucis. Ce riscă învinuitul

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Chișinău ajunge în fața judecătorilor după ce ar fi violat o tânără de 23 de ani. Cea din urmă, potrivit Procuraturii Generale, în urma traumelor fizice și morale suportate s-a sinucis. Cazul de viol ar fi avut loc în ianuarie 2024 la domiciliul învinuitului după ce prietenul tinerei, care se afla și el în apartament, a adormit. Învinuitul riscă până la 12 ani de închisoare.

Procuratura Generală a declarat că Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința unui bărbat de 27 de ani, originar din mun.Chișinău, învinuit de viol și determinare la sinucidere.

Procurorii au declarat că, în seara zilei de 31 ianuarie 2024, victima în vârstă de 23 de ani împreună cu prietenul ei se plimba prin sectorul Botanica al capitalei. Ei au făcut cunoștință cu învinuitul, care le-a propus să îi servească într-un local cu băuturi alcoolice, „căci astfel vrea să marcheze despărțirea cu partenera sa”. Cei doi au acceptat.

„După ce au consumat băuturi în local, au fost invitați la domiciliul învinuitului pentru a servi mai departe și a juca jocuri video. Toți trei s-au deplasat în apartamentul său. După ce prietenul victimei a adormit, în jurul orei 04:00, învinuitul a violat tânăra. Aceasta a stopat acțiunile de viol lovindu-l puternic peste față și urmare a acestui fapt, învinuitul a amenințat-o că o va duce la prietenii lui, care își vor bate joc de ea. Fata s-a speriat și i-a spus că se va sinucide, iar făptașul, după cele auzite, a început să o calmeze și a adormit”, se arată într-o declarație a Procuraturii Generale.

Procurorii au menționat că victimei i-au fost cauzate suferințe fizice şi morale în urma raportului sexual forțat, acțiuni care în ansamblu au determinat-o la sinucidere. „La data de 3 februarie 2024, aproximativ la ora 5 dimineața, tânăra aflându-se la domiciliul său s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului aflat de la etajul 4″, au declarat procurorii.

Înainte de aceasta, potrivit sursei, victima și prietenul ei au fost la poliție pentru a raporta cazul de viol. Prietenul victimei a spus, la audieri, că fata „se afla într-o stare depresivă, anxioasă, comunicând că se simțea umilită și „murdară””.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: