VIDEO Protest la Guvern: Veteranii de război cer să fie primiți în audiență de ministrul Alexei Buzu
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest la Guvern: Veteranii de război cer să fie primiți în audiență de ministrul Alexei Buzu

Veteranii conflictului militar de pe Nistru și ai războiului din Afganistan au ieșit în stradă, miercuri, 4 octombrie. Zeci de oameni s-au adunat în fața Guvernului pentru a cere să fie primiți în audiență de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Totodată, ei le-au cerut autorităților să adopte o lege care a fost elaborată, dar nu adoptată, în sprijinul veteranilor de război. Mulțimea s-a arătat nemulțumită de situația actuală a veteranilor de război și a cerut „reducerea nivelului sărăciei”.

„Autoritățile ignoră în totalitate propunerile asociațiilor obștești ale veteranilor de război privind îmbunătățirea condițiilor sociale ale veteranilor de război. Este un dezastru. Consiliul Național pentru problemele veteranilor de război nu funcționează cum trebuie. Ne adunăm, decizii se iau, dar nu se execută. Nu se execută deciziile CtEDO, dar vrem în Europa. Cum este posibil așa ceva?”, a declarat președintele Mișcării Refugiaților Transnistreni, Anatol Bîzgu.

„Vine iarna, camarazii noștri nu au lemne, mor de vii. Au câte o mie, cel mult 2 mii lei și n-au de medicamente. Și atunci apare întrebarea, de ce legea care a fost elaborată, cu părere de rău, nici nu este pusă în discuție?. Avem 3 răspunsuri de la Președinție, Parlament, Guvern și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. O indiferență totală. Legea ne asigura un trai decent, și nu doar nouă, dar și actualilor polițiști, miliari, civili”, a declarat un alt manifestat, veteran al războiului.

De menționat că veteranii din conflictul transnistrean și-au expus și anterior nemulțumirile față de „inacțiunea” autorităților moldovenești în rezolvarea problemelor lor sociale. Recent, președintele Mișcării Refugiaților Transnistreni, Anatol Bîzgu, s-a adresat tuturor ramurilor guvernamentale cu cererea de a se interesa de problemele veteranilor și familiilor acestora. Atunci el a avertizat că, dacă autoritățile nu iau măsuri față de veteranii de război, își rezervă dreptul de a protesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: