FOTO/VIDEO Peste 4,5 mln de lei – suma exactă confiscată de la reprezentanții Partidului ȘOR
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Peste 4,5 mln de lei – suma exactă confiscată de la reprezentanții Partidului ȘOR

Procuratura Anticorupție a venit, pe 11 martie, cu mai multe detalii cu privire la suma banilor ridicată pe 9 martie în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Dacă anterior oamenii legii anunțau că au confiscat peste 2,5 mln de lei și 50 mii euro, acum în rezultatul examinării se menționează că au fost ridicați peste 4,5 milioane lei.

Centrul Național Anticorupție, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate pe 9 martie, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor.

În rezultatul examinării a fost constatat că suma finală este de 4.560.719 MDL.

Sumele totale după examinare:

– 3 269 500 lei

– 64 490 euro

– 500 dolari

În continuare, menționează Procuratura Anticorupție, va fi adoptată o hotărâre în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată.

FOTO/VIDEO Peste 4,5 mln de lei - suma exactă confiscată de la reprezentanții Partidului ȘOR

фото: Procuratura Anticorupție

Pe 9 martie, Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate au efectuat mai multe percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”.

Oamenii legii anunțau că au confiscat peste 2,5 mln de lei și 50 mii euro. Totodată, trei persoane au fost reținute.

Perchezițiile s-au desfășurat în automobilele așa numiților „curieri” ai partidului, responsabili de recepționarea și transportarea banilor ilegali, către președinții și vicepreședinții de oficii teritoriale, care la rândul lor urmau să achite transportul și să remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: