Geoană calmează spiritele, după ce fragmente din drone rusești au căzut în România: „Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO?”
Full Article 3 minutes read

Geoană calmează spiritele, după ce fragmente din drone rusești au căzut în România: „Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu există indicii privind o intenție a Rusiei de a ataca un stat membru al alianței, dar, cu toate acestea, este de înțeles îngrijorarea cetățenilor români care locuiesc în apropierea frontierei dunărene cu Ucraina. Referitor la fragmentele de drone rusești descoperite în județul Tulcea, Geoană a afirmat că nu este vorba de un atac deliberat, scrie Digi24.

„Nu sunt indicii că Federația Rusă să aibă vreo intenție de a ataca un stat aliat, că este România, că este oricine altcineva. Şi acest lucru este dat de puterea şi de forța alianței noastre. Noi suntem primul element de descurajare (…). Evident, când asculți la câteva sute de metri sau la câțiva kilometri dincolo de casa ta, de locul tău de muncă, zgomotul războiului, evident că îți creează emoție şi, evident, creează anxietate şi angoasă. Eu înțeleg acest lucru. Dar nu există risc la adresa României, în sensul de a fi antrenați în acest conflict sau de a avea o extensie a acestui conflict către noi”, a declarat Geoană luni, în localitatea Răcari din județul Dâmbovița, potrivit Agerpres.

Oficialul NATO şi-a anunțat intenția de a vizita zonele din județul Tulcea, aflate în proximitatea porturilor ucrainene atacate constant de drone ale Federației Ruse. Referitor la fragmentele de drone descoperite în nordul județului Tulcea, Geoană a arătat că nu există indicii privind o intenție de a lovi teritoriul României.

„Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO? Şi poate că ăsta ar fi un element de încredere suplimentară în faptul că aparţinem celei mai puternice alianţe din istoria umanităţii. (…) Deci în primul rând nu este vorba de un atac deliberat. Mesajul meu, ca român, este acela de a încerca să avem încredere în faptul că Alianța Nord-Atlantică are toate măsurile luate, acum şi în perspectivă, pentru a asigura protecția întregului spațiu aliat, inclusiv a României”, a precizat Geoană.

De menționat că ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, 6 septembrie, că bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Resturile sunt acum analizate de autorități pentru a verifica dacă este vorba de o dronă rusească. Cu o zi în urmă, pe 5 septembrie, oficialii de la București negau că vreo dronă trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României, deși Ucraina a declarat că are dovezi în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: