Oficial NATO: Ucraina va învinge, iar Moldova are șansa să evadeze din capcana istoriei
Full Article 2 minutes read

Oficial NATO: Ucraina va învinge, iar Moldova are șansa să evadeze din capcana istoriei

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi seară, la Oradea, că Ucraina va izbândi în război şi că va face parte din familia democrațiilor occidentale, situație în care şi Republica Moldova are o șansă mai bună să evadeze din „capcana geografiei şi istoriei de până acum”, scrie Agerpres.

„Suntem convinși că Ucraina va izbândi în acest efort de a-şi apăra independența şi suveranitatea. Există o încleștare extrem de violentă în continuare. Contraofensiva care a început va fi una probabil de durată, nu va fi ușor, pentru că Federația Rusă şi-a construit sisteme defensive destul de robuste, dar cu sprijinul nostru şi cu voința ucrainenilor de a-şi apăra independența şi libertatea sunt convins că Ucraina va izbândi”, a declarat, într-o scurtă întâlnire cu presa, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că România şi ceilalți 30 de aliați din NATO sunt extrem de uniți în a ajuta Ucraina, „o chestiune moralmente corectă, strategic necesară şi politic indispensabilă”.

„Un lucru important pentru noi: dacă Ucraina reușește – şi va reuși – şi Republica Moldova are o șansă mai bună să evadeze din acea capcană a geografiei şi istoriei de până acum”, a afirmat Mircea Geoană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: