Guvernul pregătește privatizarea RED Nord și FEE Nord. Ministrul Energiei: Căutăm potențiali investitori
Full Article 2 minutes read

Guvernul pregătește privatizarea RED Nord și FEE Nord. Ministrul Energiei: Căutăm potențiali investitori

Guvernul Republicii Moldova pregătește procesul de privatizare a instituțiilor RED Nord și FEE Nord. Despre aceasta a anunțat ministrul Energiei Victor Parlicov într-un interviu pentru NordNews. Potrivit ministrului, autoritățile caută potențiali investitori.

„Noi examinăm la modul practic posibilitatea deetatizării, privatizării sau crearea unui parteneriat public-privat, pentru a atrage investiții și a avea un mediu mai puțin susceptibil corupției. Ceea ce noi vrem să facem cu RED Nord și FEE Nord este ca să le pregătim de procesul de deetatizare sau privatizare, pentru ca să obținem inclusiv și o contribuție bună la ele. Asta înseamnă că va trebui să îmbunătățim eficiența. Deocamdată nu am ajuns la etapa să facem schimbări de management. Toată lumea lucrează. Noi am avut o urgență mult mai mare la Termoelectrica și din păcate ne-a luat 3 luni să ducem până la sfârșit acea schimbare de management, de care am vorbit. Aceasta nu a fost prioritar pe agendă, deocamdată muncim de dimensiunea să vedem cine ar fi potențialii investitori”, a declarat Victor Parlicov.

Totodată, ministrul Energiei consideră că fără majorarea salariilor în sectorul public, Moldova nu va putea scăpa de corupție la RED Nord și FEE Nord, dar nici la alte instituții de stat.

„Înțelegem că există interese și locale și la nivel de politică centrală. Uneori mi se transmite că unele tenderuri pot fi trucate. Ca ministru nu ai timp să te ocupi de fiecare achiziție. Sigur că eu adresez întrebarea mai departe, dar lupta cu corupția nu este funcția de bază a ministrului”, a adăugat Parlicov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: