Hotărârea guvernului privind instituirea stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial
Full Article 2 minutes read

Hotărârea guvernului privind instituirea stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea guvernului privind instituirea stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial. Decizia de instituire a stării de urgență a fost luată la ședința executivului de marți, 30 martie.

„Necesitatea instituirii stării de urgență este determinată de capacitățile legale și de control limitate ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică în raport cu răspândirea extrem de rapidă a contaminărilor cu SARS-CoV-2”, se anunță în hotărârea de guvern.

„Având în vedere actualul context epidemiologic și importanța luării unor măsuri urgente care sunt dictate de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspândirea virusului COVID-19, ținând cont de faptul că interesul public reclamă adoptarea unor măsuri care să permită intervenția eficientă și cu mijloace adecvate a gestionării crizei, luând în considerare necesitatea asigurării în continuare a unei protecții corespunzătoare împotriva îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus, precum și în contextul Raportului Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgenţă, și recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate se propune parlamentului declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, se mai arată în același document.

În hotărâre nu a fost menționat termenul de instituire a stării de urgență, însă membrii cabinetului de miniștri au declarat în ședința din 30 martie că vor lăsa această decizie la latitudinea parlamentului.

Precizăm că deputații urmează să se întrunească în ședință astăzi, la ora 14:00. Agenda ședinței nu a fost încă publicată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: