În Moldova a fost lansată o campanie națională: cetățenii, îndemnați să plaseze mesaje anti-război pe online 
Full Article 2 minutes read

În Moldova a fost lansată o campanie națională: cetățenii, îndemnați să plaseze mesaje anti-război pe online 

Autoritățile Republicii Moldova anunță despre lansarea unei campanii naționale „Moldova pentru Pace”. Cetățenii moldoveni sunt îndemnați să se alăture inițiativei autorităților și să plaseze mesaje anti-război pe rețelele sociale. 

Cetățenii moldoveni sunt chemați să plaseze mesaje anti-război, alături de logo-ul și simbolul inițiativei.

„Cetățenii Republicii Moldova din orice colț al țării și din străinătate poartă în gând și suflet speranța de pace. Mii de moldoveni s-au solidarizat în apelul de ajutor pentru refugiații din Ucraina. De aceea, de Mărțișor, să împânzim Moldova și lumea întreagă cu gânduri de pace. Să fim solidari și săritori la nevoie”, se arată într-o declarație a autorităților.

Moldovenii sunt îndemnați să descărce materialele de aici: https://bit.ly/3HxWEgy. Totodată, cei care doresc să contribuie cu ajutor pentru refugiații ucraineni pot găsi mai multe informații pe www.dopomoga.gov.md, dar și la linia verde 080001527.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: