În orașul german Kassel a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

În orașul german Kassel a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova

În orașul german Kassel a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, alături de oficiali germani și moldoveni, informează serviciul de presă al MAEIE.

În alocuţiunea rostită în cadrul ceremoniei de inaugurare, ministrul Oleg Țulea a evidenţiat importanţa consolidării colaborării cu landurile germane, în particular în sfera comercial economică și de atragere a investițiilor germane, Hessa fiind unul din cele mai mari și prospere landuri, cu o populație de 6,5 mln de locuitori și un PIB de 330 miliarde de dolari SUA. În încheiere, șeful diplomației moldovene a salutat numirea în funcţia de consul onorific a dr. Christopher Posch, avocat, proprietar al Biroului de avocați Posch Frank Rechtsanwälte, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul mediatic și imobiliar.

La rândul său, Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene a subliniat atenția acordată de către autoritățile landului Hessa dinamizării relațiilor cu țările partenere și a notat că prin prezența Consulatului onorific se va contribui în mod esenţial la intensificarea relaţiilor comercial-economice cu Moldova.

Ambasadorul Oleg Serebrian s-a referit la rolul consului onorific în dezvoltarea relaţiilor culturale, academice şi ştiinţifice. La rândul său, consulul onorific a vorbit despre potenţialul de colaborare existent între ţara noastră şi landurile germane, cu precădere în domeniul industrial, al întreprinderilor mici și mijlocii, agriculturii şi al prestării serviciilor. În vederea promovării obiectivelor diplomației economice, a fost realizată o prezentare a zonelor economice libere, cu exemplificarea bunelor practici din cadrul ZEL Bălți.

Consulatul onorific al Republicii Moldova în Kassel în activitatea acestuia are obiectivul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre landul Hessa și Republica Moldova, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă informațională în caz de necesitate cetăţenilor Republicii Moldova din regiunea respectivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: