În ultimii ani, vinurile din Moldova au fost apreciate cu peste 4500 de medalii la concursurile internaționale
Full Article 50 second read

În ultimii ani, vinurile din Moldova au fost apreciate cu peste 4500 de medalii la concursurile internaționale

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea anunță că în ultimii doi ani, companiile vinicole din Moldova au câştigat peste 4500 de medalii la concursurile internaţionale. 

„Datorită USAID, care susține industria vitivinicolă din Republica Moldova din 2005 și a contribuit la sporirea calității vinurilor moldovenești au crescut exporturile pe piețele internaționale. De la an la an, rezultatele acestei industrii continuă să ne bucure și să ne impresioneze”, comunică Bolea, pe Facebook.

El mai spune că, în perioada 2020-2022, companiile vinicole din Moldova au câştigat peste 4500 de medalii la concursurile internaţionale.

„Potrivit portalului Global Wine Medal Rating, 79 de vinificatori din Moldova au prezentat juriului internațional 1429 de vinuri, câștigând 4554 de medalii. Felicitări vinificatorilor moldoveni și cât mai multe realizări în viitor”, a conchis ministrul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: