Rusia n-a inclus Moldova în lista țărilor pentru care s-a mărit taxa la vinuri. Precizările Chișinăului
Full Article 1 minutes read

Rusia n-a inclus Moldova în lista țărilor pentru care s-a mărit taxa la vinuri. Precizările Chișinăului

Rusia a anunțat că taxele de import pentru vinurile provenite din țările, pe care le consideră „neprietenoase” vor fi majorate de la 12,5% la 20%. Decizia a fost luată ca parte a măsurilor de introducere a „contrasancțiunilor” asupra acțiunilor statelor occidentale. Unele surse mass media au scris că de această decizie vor fi afectați și exportatorii moldoveni. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a precizat că informația este falsă, întrucât Republica Moldova nu este inclusă în lista țărilor „neprietenoase”. 

Astfel, ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precizează că exportul de produse agricole către Federația Rusă are loc în regim de comerț liber conform Acordului privind zona de comerț liber între țările membre ale Comunității Statelor Independente semnat la Sankt Petersburg la 18 octombrie 2011.

Drept urmare, agenții economici moldoveni, care au parteneriate economice durabile cu importatorii din Federația Rusă, exportă în continuare produse agricole către această piață, ceea ce este confirmat inclusiv prin statistica comercială a comerțului exterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: